Στους Πολίτες το "Αθλητικό Στολίδι" της Αλιάρτου-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΜε μια σεμνή τελετή που διοργάνωσε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων,παραδόθηκε επίσημα προς χρήση το Κλειστό Γυμναστήριο Αλιάρτου.
Εγκαίνια Κλειστού Γυμναστηρίου Αλιάρτου
Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου Αλιάρτου. Το νέο Γυμναστήριο ήταν κατάμεστο από πολίτες, που παρευρέθηκαν  για  να δουν  το νέο αθλητικό χώρο .
Ένα έργο που για πολλά χρόνια ήταν ημιτελές και  αποπερατώθηκε φέτος με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  της  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας- προϋπολογισμού 1,06 εκ. €.
O Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων κατόρθωσε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να υλοποιήσει ένα χρόνιο αίτημα της νεολαίας της ευρύτερης περιοχής ,με την ισχυρή στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και προσωπικά του Περιφερειάρχη κου Κων/νου Μπακογιάννη. 


Πρόκειται για ένα σύγχρονο Γυμναστήριο που αποτελείται: από αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής, βοηθητικούς χώρους για τους αθλούμενους, χώρους διοικητικής υποστήριξης, αποθήκη οργάνων, μηχανοστάσιο, κερκίδες χωρητικότητας 390 θεατών και βοηθητικούς χώρους θεατών.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία πολλών επισήμων και εκατοντάδων πολιτών.
Την τελετή των εγκαινίων ευλόγησε- και χαιρέτησε- ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας        κκ.Γεώργιος 
         Παρόντες, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο κο Ντασιώτη Γεώργιο , ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Μπακογιάννης Κωνσταντίνος, οι βουλευτές Βοιωτίας κ. Θηβαίος Νικόλαος και κ. Μπασιάκος Ευάγγελος, ο βουλευτής Αττικής από το «ΠΟΤΑΜΙ» κος Μαυρωτάς Γ. , η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Παπαθωμά Φανή, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Μπακομήτρος Κωνσταντίνος και Ταγκαλέγκας Ιωάννης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι ο Διευθυντής  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας  κος Τσάτσης Μιχάλης, ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Βοιωτίας κος Αγνιάδης, οι Διευθυντές Σχολείων του Δήμου, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Δημοτικών  και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, καθώς επίσης Πρόεδροι και Εκπρόσωποι αθλητικών, πολιτιστικών και παραγωγικών συλλόγων σωματείων και φορέων καθώς και πλήθος κόσμου.
Πριν την τελετή των εγκαινίων έγινε  φύτευση μιας ελιάς στον προαύλιο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου από τον Δήμαρχο Αλιάρτου – Θεσπιέων, κ. Γεώργιο Π. Ντασιώτη και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Π. Μπακογιάννη, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες.
 Στην ομιλία του ο Δήμαρχος ,αναφέρθηκε σε όσους συνέβαλλαν  (Δημοτικούς Συμβούλους  και συνεργάτες, Υπαλλήλους του Δήμου, αλλά και τις πρώην Δημοτικές Αρχές ) τους οποίους και ευχαρίστησε, ενώ με θερμά λόγια αναφέρθηκε στη συμβολή των αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών Συμβούλων, αλλά κυρίως στην προσωπική συμβολή του Περιφερειάρχη Κων/νου Μπακογιάννη ,στην ολοκλήρωση του έργου «χωρίς την οποία τίποτα δε θα γινόταν», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε . Επίσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε έναν σύντομο απολογισμό των αθλητικών πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, ο οποίος αφορά είκοσι επτά (27) παρεμβάσεις που αναλύονται σε: Κατασκευή οκτώ (8) γηπέδων ποδοσφαίρου, δέκα (10) γηπέδων Μπάσκετ, τριών (3) γηπέδων βόλεϊ, δύο (2) γηπέδων Τέννις, δύο(2) κλειστών Γυμναστηρίων και εκσυγχρονισμό των δύο (2) Δημοτικών Σταδίων.
 ο Περιφερειάρχης  μίλησε με θερμά λόγια για τη σπουδαιότητα του   κλειστού γυμναστηρίου  Αλιάρτου και την έντονη επιθυμία του να συμβάλλει στην αποπεράτωσή του όταν του ζητήθηκε από τη Δημοτική Αρχή. Το έργο αυτό ,ανέφερε, το έχει ανάγκη η νέα γενιά και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωσή του  σε χρόνο ρεκόρ.
      Είδηση της βραδιάς αποτέλεσε η εξαγγελία του Δημάρχου, που απέσπασε και τη θετική στάση του Περιφερειάρχη, πως ο επόμενος στόχος της Δημοτικής αρχής, για τον οποίο ήδη προετοιμάζεται, είναι η κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου στην Αλίαρτο που θα εξυπηρετήσει και την ευρύτερη περιοχή .
Στην συνέχεια απονεμήθηκαν  τιμητικές πλακέτες στους Δημότες μας  Γιώργο Μπόγρη, Ευαγγελία Σοφάνη και Γιάννη Χαλιμούρδα  για τις σπουδαίες επιδόσεις τους στον αθλητισμό, ενώ ο Δήμαρχος απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Περιφερειάρχη..
Τόσο πριν όσο και μετά την τέλεση των εγκαινίων υπήρξε πληθώρα αθλητικών επιδείξεων από παιδιά του τόπου μας ,ενώ η βραδιά έκλεισε με χορευτικά του Δήμου (Πολιτιστικός Σύλλογος Αλιάρτου, Χορευτικός Σύλλογος Μαυρομματίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Μαζίου «Η Κισσούσα»).
Το νέο κλειστό γυμναστήριο ενισχύει τα αθλητικά δρώμενα του Δήμου σε ότι αφορά το μπάσκετ και άλλα αθλήματα, ενώ πλέον μαζί με το Δημοτικό Στάδιο και τα γήπεδα τέννις δημιουργούν ένα νέο αθλητικό πυρήνα στο κέντρο της Αλιάρτου.
Άλλος ένα μεγάλος στόχος του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων  επιτυγχάνεται ύστερα από επίπονες προσπάθειες, υπομονή και επιμονή  για την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων και για την ενδυνάμωση του αθλητισμού στην περιοχή μας.
  

 Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων
 Πλούσιο φωτορεπορτάζ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης