Η παρουσίαση του βιβλίου του Μίμη Δομάζου στη Θήβα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον “στρατηγό” του Παναθηναϊκού και έναν από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, τον Μίμη Δομάζο, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Δήμου Θηβαίων, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, στο πλαίσιο παρουσίασης του λευκώματος “Μυστικά και άλλες αποκαλύψεις για τον θρύλο του Ελληνικού ποδοσφαίρου Μίμη Δομάζο”.

Τον κ. Δομάζο καλωσόρισαν στην πόλη της Θήβας ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ. κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου, απονέμοντάς του αντίγραφο του νομίσματος του Κοινού των Βοιωτών και τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στον αθλητισμό.
Ο κ. Δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά για το κ. Δομάζο: “Ποιος είναι εκείνος που ακόμα και αν υποστήριζε μία άλλη ομάδα, δεν θαύμασε και δεν ζήλεψε ταυτόχρονα αυτόν τον αθλητή, που έγραψε ιστορία στα Ελληνικά και διεθνή γήπεδα; Η αγάπη του και το πάθος του για την μπάλα δεν κρύβονταν και το όνομά του θα είναι πάντα συνδεδεμένο με τις καλύτερες στιγμές του ποδοσφαίρου και τον Παναθηναϊκό”.

Αντίστοιχα ο κ. Δομάζος τους ανταπέδωσε την τιμή με αναμνηστικό αγαλματίδιο ποδοσφαιριστή καθώς επίσης και στην Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού του Δ.Ο.Θ. κα Ντίνα Ζαμπάκου για την προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης αποδίδοντάς τους αναμνηστικά.

Το βιβλίο παρουσίασε ο εκδότης του βιβλίου κ. Αριστείδης Ξηντάρας και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Δομάζος, που μίλησε για την πολύχρονη πορεία του στον Παναθηναϊκό και γενικά στο ποδόσφαιρο, για το πως απέκτησε το προσωνύμιο “στρατηγός”, πως κατάφερε να αγωνίζεται χωρίς επικαλαμίδες και να μην τραυματιστεί, για το ρεκόρ των 536 συμμετοχών του στην Α' Εθνική που δεν έχει ακόμα καταρρίψει κανένας Έλληνας ποδοσφαιριστής και για το πόσο του άρεσε να παίζει αντίπαλος με τον Ολυμπιακό.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κόρη του πρώην ποδοσφαιριστή και δημοσιογράφος κα. Πόπη Δομάζου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης