Παγίδες» στο γραφείο

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής επιβάλλει να περνάμε τουλάχιστον το ένα τρίτο της ζωής μας στο γραφείο και να τρώμε τα περισσότερα γεύματά μας καθισμένοι μπροστά στον υπολογιστή. Δεν είναι λοιπόν να αναρωτιέται κανείς γιατί οι διαιτολόγοι το πρώτο που ρωτούν πια είναι η φύση και οι ώρες της δουλειάς.

Το πρόχειρο φαγητό που τρώμε στο διάλειμμα της δουλειάς είναι από τους πλέον επιβαρυντικούς παράγοντες στη σιλουέτα μας. Είναι κατά βάση υδατάνθρακες, με πολλά λιπαρά και κατεργασμένες πρώτες ύλες.

Το ότι φεύγουμε από το σπίτι για τη δουλειά τρέχοντας και παρακάμπτοντας το πρωινό επιβαρύνει επίσης τη διατροφή μας, καθώς με άδειο στομάχι μέχρι το μεσημέρι τα ενεργειακά μας αποθέματα θα έχουν εξαντληθεί, επισημαίνει η διατροφολόγος Σούζι Μπάρελ.

Μεταβολισμός
Οι πολλές ώρες καθιστικής εργασίας δεν επιτρέπουν στον μεταβολισμό να λειτουργήσει σωστά ούτε και οι ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη και τον κορεσμό εκκρίνονται κανονικά.

Η μεγαλύτερη παγίδα πάντως εντοπίζεται στο πρόχειρο φαγητό που παραγγέλνουμε για να ικανοποιήσουμε τη λιγούρα μας. Η ικανοποίηση της πείνας αποκλειστικά με υδατάνθρακες προκαλεί αίσθηση κόπωσης και υπνηλίας νωρίς το απόγευμα.

Πώς μπορούμε να χτίσουμε σωστές διατροφικές συνήθειες αναφορικά με τη διατροφή στον χώρο δουλειάς; Η εξισορρόπηση πρωτεϊνών και υδατανθράκων πρέπει να είναι προτεραιότητά μας, ενώ τόσο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μας όσο και για την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου μας απαιτούνται μικρά γεύματα ανά τρεις με τέσσερις ώρες. Το γεύμα μας πρέπει επίσης να είναι μετρημένο θερμιδικά.

Με αυτές τις σκέψεις δεν θα πρέπει να παρασυρόμαστε ούτε από την πληθώρα των πειρασμών πρόχειρου φαγητού που πιθανόν περιβάλλουν τον τόπο εργασίας μας ούτε από τις επιλογές των συναδέλφων μας για προϊόντα κακής διατροφής, αντιθέτως να ενθαρρύνουμε συλλογικές επιλογές υπέρ υγιεινών ειδών διατροφής (σε χώρους εργασίας έχει παρατηρηθεί ροπή να αντιγράφουμε συνήθειες τρίτων). Τέλος, καλό θα ήταν στα διαλείμματά μας να επιλέγουμε να περπατήσουμε μία κάπως μεγάλη απόσταση, έστω και ως δικαιολογία, για να εξασφαλίσουμε ένα πιο υγιεινό γεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης