Υγιεινή διατροφή: συνδυασμοί τροφών που πρέπει να αποφεύγουμε


Εκτός από την ποσότητα της τροφής και τις ώρες των γευμάτων, αν κάποιος θέλει να προσέχει την διατροφή του, σίγουρα πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή στο συνδυασμό των τροφών. Ο σωστός συνδυασμός μπορεί να αποδώσει τη μέγιστη διατροφική αξία εφοδιάζοντας τον οργανισμό μας με τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και τα υπόλοιπα απαραίτητα διατροφικά στοιχεία.

Στα πλαίσια της σωστής διατροφής, καλό είναι να γνωρίζουμε πως κάποιες τροφές δεν κάνουν καλό συνδυασμό μεταξύ τους, προκαλώντας φούσκωμα, απότομη αύξηση του σακχάρου ή και ελλιπή απορρόφηση πολύτιμων θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό.

Ακολουθούν κάποιοι συνδυασμοί τροφών και οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να αποφεύγονται:

Μαύρο τσάι με γάλα: το μαύρο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που εξουδετερώνονται όταν αναμειχθούν με το γάλα.

Αλκοολούχα ποτά και καφές: αν το έχετε παρακάνει με το ποτό και πιστεύετε πως ένας δυνατός καφές θα σας κάνει να συνέλθετε, κάνετε σίγουρα λάθος. Ο καφές απλώς καλύπτει επιφανειακά την επίδραση του αλκοόλ μη επιτρέποντάς σας να καταλάβετε την κατάσταση μέθης. Τα ίδια αποτελέσματα έχει και ο κακός συνδυασμός αλκοολούχου ποτού με ενεργειακό ποτό, καθώς το δεύτερο έχει ως βασικό συστατικό την καφεΐνη.

Μπανάνες με γάλα: αν και εξαιρετικά δημοφιλής συνδυασμός, ειδικά αν αγαπάτε τα smoothies, αλλά καλό είναι να μην το παρακάνετε καθώς πρόκειται για έναν από τους βαρύτερους συνδυασμούς τροφών που θα σας δημιουργήσουν προβλήματα στην πέψη.

Φακές και κόκκινο κρασί: το κόκκινο κρασί είναι γνωστό πως περιέχει τανίνες, συστατικά που υπάρχουν στις φλούδες των ερυθρών, κυρίως, σταφυλιών. Όταν οι τανίνες αναμειγνύονται με σίδηρο που περιέχεται στις φακές-όπως και με άλλες πηγές φυτικού σιδήρου- τότε δημιουργούνται εμπόδια στην διαδικασία της απορρόφησης του μετάλλου από τον οργανισμό.
Νερό μαζί με το φαγητό: το πολύ νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού μειώνει τα γαστρικά υγρά και επιβραδύνει την διαδικασία της πέψης. Προτιμότερο είναι να πιείτε ένα ποτήρι πριν το γεύμα ή λίγο από αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης