Τοποθέτηση του ΠΑΜΕ Θήβας σε εργατικές διαφορές

Την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017, στην Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας Βοιωτίας στη Θήβα, πραγματοποιήθηκαν εργατικές διαφορές μεταξύ εργαζομένων, εργοδοσίας και της υπηρεσίας. Το σωματείο μας παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε στην όλη διαδικασία.

Ανάμεσα σε άλλα, τα ζητήματα για τα οποία έγινε η προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας ήταν η μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών και η παράνομη εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας.

Επίσης, υπόψη της υπηρεσίας τέθηκαν η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης, η παράνομη και προσβλητική συμπεριφορά προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και προς άλλους πρωτοπόρους στη δράση συναδέλφους με σκοπό τον εξαναγκασμό σε παραίτηση.

Οι άθλιες συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας που επικρατούν στους εργασιακούς χώρους των επιχειρήσεων συμφερόντων ΖΟΥΡΑ με σοβαρούς κινδύνους για τους εργαζόμενους.

Η μη καταβολή ενσήμων σε πολλούς συναδέλφους με αποτέλεσμα ορισμένοι από αυτούς να μην έχουν σήμερα ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ενώ άλλοι που έχουν απολυθεί να μην δικαιούνται το επίδομα ανεργίας ή να το πήραν για μικρότερο χρονικό διάστημα από ότι θα έπρεπε σύμφωνα με το χρονικό διάστημα που δούλευαν.

Η μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.

Το σωματείο μας κάλεσε την Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας Βοιωτίας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τα ζητήματα που αναφέρθηκαν στη συνάντηση και την αφορούν και για όσα είναι αρμοδιότητα άλλων υπηρεσιών να παραπέμψει αρμοδίως όπως προβλέπεται.

Η υπηρεσία δεν τοποθετήθηκε, επιφυλάχθηκε για να πάρει θέση την οποία και αναμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης