Θέμα χρόνου η σύλληψη του Κόλα εκτιμούν οι αστυνομικοί


Οι τέσσερις εγκληματίες έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή – Κρύβονται το πρωί και κινούνται το βράδυ – Δεν έχουν κάνει χρήση κινητού τηλεφώνου.

Όσο περνούν οι ώρες, τόσο αυξάνεται η πεποίθηση των αξιωματικών της Αστυνομίας ότι είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός του καταζητούμενου Μάριο Κόλα και των συνεργών του.

Κλιμάκια της Αστυνομίας με ειδικές θερμικές κάμερες σκανάρουν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή για τον εντοπισμό ύποπτων κινήσεων από την ομάδα των τεσσάρων δραπετών. Οι έρευνες εντείνονται μόλις πέσει το σκοτάδι καθώς όπως έδειξε και η περίπτωση των δύο άλλων δραπετών που έπεσαν νεκροί κατά τη συμπλοκή με τους ΕΚΑΜίτες, οι κακοποιοί λουφάζουν την ημέρα σε λαγούμια, μαντριά ή σπηλιές και μόλις πέσει το σκοτάδι κινούνται για να φύγουν μακριά από τα μπλόκα των διωκτών τους και να σβήσουν τα ίχνη τους στα δύσβατα δάση της ορεινής Αιτωλοακαρνανίας.

Στις έρευνες μετέχουν και δύο ομάδες ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος οι οποίες είναι εκπαιδευμένες στο καμουφλάζ και ικανές να ανιχνεύσουν ίχνη και ανθρώπινη παρουσία. Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων έχουν μπει όλα τα ευρήματα από το χώρο της συμπλοκής και εξετάζονται εξονυχιστικά προκειμένου να βρεθούν στοιχεία που να καρφώνουν τις κινήσεις των τεσσάρων επικίνδυνων δραπετών.

"Πηγή" αποκάλυψε στο protothema.gr ότι οι δραπέτες έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή και δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα διαφυγής από τους περίπου 1000 αστυνομικούς που έχουν ριχτεί στο κυνήγι τους και καραδοκούν.

Εκείνο που πραγματικά κάνει εντύπωση στους αστυνομικούς είναι το πως οι δραπέτες με αρχηγό τη "φονική μηχανή" Μάριο Κόλα να παραμένουν άφαντοι τόσες ημέρες. Οι έρευνες από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν δείξει ότι δεν έχουν κάνει χρήση κινητού τηλεφώνου και οι αστυνομικοί προσπαθούν να καταλάβουν πως έχουν εφοδιαστεί με τρόφιμα εκεί όπου έχουν λουφάξει για να αντέξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης