Ανάσα πνοής για τη Θήβα το μεγάλο έργο στο ιστορικό ρέμα Χρυσορρόα-φωτοΣτην τελική ευθεία ολοκλήρωσης το μεγάλο έργο στο ιστορικό ρέμα Χρυσορρόα

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή του βρίσκεται το έργο “Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκους του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα” της Θήβας, έργο  συγχρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Συνοχής στο πλαίσιο του Ε.Π. “Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013”, του οποίου η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2015.


“Πρόκειται για ένα έργο πνοής, που αναβαθμίζει μία περιοχή συνολικού εμβαδού 20.950m2 στο κέντρο του Δήμου Θηβαίων.  Ένα έργο που είχε ανάγκη η πόλη και οι δημότες , καθώς μέσα σ' αυτό το χώρο, που έχει ενισχυθεί σημαντικά με πράσινο,  θα μπορούν να περνούν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους, να περπατούν, να κάνουν ποδήλατο και να παίζουν  τα παιδιά.  Παράλληλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στοχεύουν στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής” δήλωσε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, με αφορμή  επίσκεψή του στον χώρο για να δει από κοντά, μαζί με τους αρμόδιους μηχανικούς, τις τελικές εργασίες.

Η περιοχή που αναβαθμίζεται οριοθετείται μεταξύ του ΚΤΕΛ και της Πυροσβεστικής. Μέσα σ' αυτήν έχουν κατασκευαστεί και τοποθετηθεί:

·         Πεζόδρομος

·         Ποδηλατόδρομος

·         Νέο οδόστρωμα  με ψυχρή φωτοκαταλυτική επίστρωση

·         Ψυχρά υλικά

·         Πράσινο ( γκαζόν και φυτά)

·         Συστήματα σκίασης (πέργκολες)

·         Φωτιστικά σώματα με φωτοβολταϊκά πάνελ

·         Χώρος στάθμευσης

·         Αστικός εξοπλισμός.

 

Η βιοκλιματική αναβάθμιση στοχεύει στη βελτίωση του μικροκλίματος μέσω:• μείωσης της μέσης μέγιστης θερινής θερμοκρασίας περιβάλλοντος κατά 1,61οC σε ύψος 1.80m

• μείωσης του τυπικού ημερήσιου αθροίσματος των βαθμοωρών βάσης 26οC κατά 21%

• μείωσης της μέσης χωρικής μέγιστης θερμοκρασίας επιφάνειας κατά 9,7°C

• βελτίωσης της θερμικής άνεσης 15,7%.


Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου προέκυψαν κάποιες επί πλέον εργασίες που πρέπει να υλοποιηθούν και δεδομένου ότι δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Ε.Π.  , θα καλυφθούν από πόρους του Δήμου (ΣΑΤΑ). Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016.
http://permisospress.blogspot.gr/2016/01/blog-post_826.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης