Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στη Θήβα

Εξαρθρώθηκε άμεσα εγκληματική ομάδα, η οποία ενέχεται στη διάπραξη ληστειών και σωρείας κλοπών, σε περιοχές της Θήβας Βοιωτίας
Συνελήφθη 18χρονος ημεδαπός, ως αρχηγικό μέλος, ενώ ταυτοποιήθηκαν (2) ακόμη μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων ο ένας είναι ήδη έγκλειστος σε Ίδρυμα Ανηλίκων, ενώ ο δεύτερος αναζητείται για να συλληφθεί

Εξιχνιάσθηκαν μέχρι τώρα (3) ληστείες, (9) κλοπές & (1) απόπειρα κλοπής, οι οποίες διαπράχθηκαν τον τελευταίο μήνα

Ο 18χρονος μαζί με 17χρονο, μέλος της ομάδας, «στρατολογούσαν» νεαρούς ημεδαπούς και δρώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, αφαιρούσαν από τα θύματα τους χρηματικά ποσά

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών


Εξαρθρώθηκε άμεσα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εγκληματική ομάδα ημεδαπών, μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστειών και σωρείας κλοπών, σε περιοχές της Θήβας Βοιωτίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη χθες (28-01-2016) το πρωί, σε οικισμό της περιοχής της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 18χρονος ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ακόμα ημεδαποί, ηλικίας 17 και 21 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Ο 17χρονος είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου Μαγνησίας και συνελήφθη την          26-01-2016 σε περιοχή του Βόλου, ενώ ο 21χρονος αναζητείται για να συλληφθεί.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Στο πλαίσιο της έρευνας και μετά από αξιολόγηση και αξιοποίηση των στοιχείων της υπόθεσης, διακριβώθηκε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Όπως προέκυψε, οι δράστες είχαν συστήσει από τις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, ιεραρχική δομή και συγκρότηση.

Πιο αναλυτικά, αρχηγικό μέλος φέρεται να ήταν ο 18χρονος, ο οποίος μαζί με τον 17χρονο, «στρατολογούσαν» νεαρούς ημεδαπούς, με σκοπό την αφαίρεση κυρίως χρηματικών ποσών από τα θύματά τους, με τη χρήση βίας ή με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Τα μέλη της σπείρας, κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 25-01-2016 ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, αλλά σχεδόν πάντα με τη συμμετοχή του 18χρονου & του 17χρονου, σε τουλάχιστον (3) ληστείες, (9) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής.

Γίνεται μνεία ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ενώ ο 18χρονος είχε συλληφθεί πάλι τον περασμένο Αύγουστο, ομοίως ως αρχηγικό μέλος εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων και ανηλίκων (σχετικό το από 26-08-2016 Δελτίο Τύπου μας).

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας, να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

http://permisospress.blogspot.gr/2016/01/blog-post_281.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης