Οι Θεσπιές Τίμησαν τον δωρητή Βασίλη Κάπρο-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

 


 Εγκαινιάστηκε το Σάββατο 9-1-2016 η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην τ. κ.Θεσπιών του Δήμου μας. Η αίθουσα αυτή λειτουργούσε ως αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του πρώην Δήμου Θεσπιών και ανακαινίσθηκε-εξοπλίστηκε με δωρεά του Θεσπιέα Γιατρού κου Βασιλείου Κάπρου, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η λειτουργία της αίθουσας θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες του χωριού, σε εκδηλώσεις, διαλέξεις  και γενικότερα πολιτιστικές δραστηριότητες .
Ο Πρόεδρος της τ.κ.Θεσπιών κος Χατζής Νικόλαος στο σύντομο χαιρετισμό του, μετέφερε τις ευχαριστίες των κατοίκων στο δωρητή, ο Πρόεδρος του Δ.Σ κος Ζιώγας Βασίλης την απόφαση του σώματος για αποδοχή της δωρεάς και απόδοση τιμών στο δωρητή, ενώ ο καθηγητής κος Χαράλαμπος Μελισσάρης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την διαδρομή του γιατρού.
Στην σύντομη ομιλία του ο δωρητής αναφέρθηκε με συγκίνηση στις αναμνήσεις του από το συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος ήταν το πρώτο του σχολείο, καθώς επίσης και στην αγάπη του για το χωριό του, που τον οδήγησε σε αυτή του την πράξη.
Ο Δήμαρχος  κος Ντασιώτης Γεώργιος ,ευχαρίστησε τον δωρητή και  αναφέρθηκε στην παγκόσμια ιστορική παρακαταθήκη της ανιδιοτελούς προσφοράς που έχει αφετηρία στους 700 Θεσπιείς, οι οποίοι θυσιάστηκαν στις Θερμοπύλες  και φτάνει στο σήμερα με Θεσπιείς που έχουν δωρίσει μεγάλα τμήματα της περιουσίας τους για κοινωφελείς σκοπούς.
Αναφερόμενος στο κίνητρο μιας τέτοιας πράξης ο Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά  πως «δεν είναι τίποτα περισσότερο από το γεγονός πως ο δωρητής είναι ένας άνθρωπος, που έχει εμπεδώσει το πνεύμα  της ανιδιοτελούς και εθελοντικής προσφοράς, στο χώρο που αυτό έγινε  παγκόσμια ιδέα.    ΣΤΙΣ ΘΕΣΠΙΕΣ.»
Τέλος με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η αίθουσα ονομάστηκε σε «ΑΙΘΟΥΣΑ ΙΑΤΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΠΡΟΥ» και απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον δωρητή.

                  

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΠΙΩΝ


  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΠΙΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ , ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟ ΜΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΠΡΟ.


http://permisospress.blogspot.gr/2016/01/blog-post_309.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης