Λαμια και Θηβα στη λιστα του υπουργειου για Κεντρα Μετεγκαταστασης Προσφυγων ?


Λαμία και Θήβα θα είναι τελικά οι δύο πόλεις της Περιφέρειας Στερεάς που θα κληθούν να σηκώσουν ενα σημαντικό βαρος του μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα ,εαν επαληθευτούν τα δημοσιεύματα που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό . Η εφημερίδα "Αγορά" του Νίκου Χαντζηνικολάου ερχεται να επιβεβαιώσει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του ''Λαμιακού Τύπου '' πριν μια εβδομάδα για τη δημιουργία hotspots ,δηλαδή Κέντρων Φιλοξενίας προσφύγων στην Φθιώτιδα και άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας .

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μετά τα hotspots,τα Κέντρα Υποδοχής θα πρέπει να γίνουν τα Κέντρα Μετεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών, τα λεγόμενα Relocation Camp και τα οποία φυσικά θα βρίσκονται στην ενδοχώρα. Μετά την ταυτοποίηση και την ενημέρωση για τα δικαιώματά τους, οι μετανάστες θα διαιρούνται σε ομάδες, ανάλογα με τη χώρα προέλευσης, και θα πρέπει να οδηγούνται συντεταγμένα στην ηπειρωτική χώρα.

Εδώ λοιπόν τίθεται το ερώτημα. Πόσα και σε ποιες περιοχές θα δημιουργηθούν Relocation Camp;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόσφατα έγινε διυπουργική σύσκεψη για το προσφυγικό στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όπου αποφασίστηκε η επιτάχυνση των έργων για την έγκαιρη αποπεράτωση των κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών (hotspots) στα πέντε νησιά (Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο) καθώς και των δύο κέντρων μετεγκατάστασης (relocation) στην ενδοχώρα. Για το λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαία η ενεργότερη συνδρομή του ΥΠΕΘΑ σε διαρκή συνεργασία και συντονισμό με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Με το δημοσίευμα η οικονομική εφημερίδα "Αγορά", αποκαλύπτει κυβερνητικό σχέδιο για Κέντρα Μετεγκατάστασης σε Λαμία, Θήβα, Λάρισα, Κατερίνη και Κιλκίς.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρει ότι επεξεργάζονται σχέδια τα οποία ωστόσο δεν είναι ανακοινώσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης