Μεγάλη Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη ΘήβαΟι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. από τις πρώτες πρωινές ώρες «ρίχτηκαν» στη μάχη της Απεργίας με εξορμήσεις και περιφρουρήσεις στις βιομηχανίες της περιοχής αλλά και σε μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ που εδρεύουν στην πόλη της Θήβας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία και ήταν από τις πιο μαζικές των τελευταίων ετών με παρουσία εκατοντάδων εργαζομένων, συνταξιούχων, αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών, νέων και γυναικών.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δημήτρης Θεοδώρου, Αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ο Αντώνης Τουλουμάκος από την Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων.

Στην  κεντρική ομιλία ο Γιώργος Καβάλος, μέλος της Γραμματείας Θήβας του Π.Α.ΜΕ. και Πρόεδρος του Σωματείου Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» τόνισε:

«Η σημερινή μέρα 4 Φλεβάρη 2016 είναι μια ξεχωριστή μέρα. Και είναι ξεχωριστή μέρα γιατί η επιτυχία της γενικής απεργίας είναι πολύ μεγάλη! Δίνουμε συνέχεια στην κλιμάκωση του αγώνα μας απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε συνεργασία με την τρόικα για λογαριασμό των μονοπωλίων. Στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση, αυτό το νομοσχέδιο θα το αποσύρει. Ως εδώ! Αρκετά πληρώσαμε, αρκετά υποφέραμε! Είναι η ώρα να πληρώσουν! Είτε θα πληρώσει η πλουτοκρατία και το κράτος της, είτε εμείς οι εργάτες με τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό θα πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, με την συμμαχία μας να τους ανατρέψουμε. Άλλη λύση δεν υπάρχει! Τώρα κοινό μέτωπο, εργατών - αγροτών - επαγγελματιοβιοτεχνών και νέων επιστημόνων για να μην τολμήσει ούτε αυτή ούτε καμία κυβέρνηση να ξηλώσει την κοινωνική ασφάλιση. Να πληρώσει η πλουτοκρατία, η μεγαλοεργοδοσία. Αυτοί που κατέκλεψαν τα ταμεία, αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, την ανεργία, τα άθλια μεροκάματα, την ανασφάλιστη δουλειά, την φτώχεια. Να πληρώσουν αυτοί που οι κυβέρνηση θεωρεί ότι έχουν «υπεύθυνη» στάση, δηλαδή οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι. Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη τους. Όλοι μαζί εργαζόμενοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, νέοι και γυναίκες μπορούμε να τους σταματήσουμε και ταυτόχρονα να ανοίγουμε τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία που θα λειτουργεί για την κάλυψη των αναγκών μας και όχι για τα κέρδη των πολυεθνικών. Η σημερινή απεργία να τους στείλει το μήνυμα ότι θα πάρουν πίσω το νόμο λαιμητόμο και ότι προετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση μέχρι να τον αποσύρουν.»

Ακολούθησε αυτοκινητοπομπή στις γειτονιές της πόλης η οποία κατέληξε στο μπλόκο των αγροτών στο 90ο χιλ. Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και στήριξη στο δίκαιο αγώνα τους.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016


    ΛΑΡΚΟ 100%
    ΜΟΡΝΟΣ  100%
    DASIC  100%
    ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ  100%
    ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ  100%
    LIDL ( ΑΠΟΘΗΚΕΣ) 100%
    ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ  95%
    ΜΙΝΕΡΒΑ 95%
    ΕΑΒ 94%
    KNORR 90%
    WATERCRAFT 90%
    SCHNEIDER-ELECTRIC 90%


Στην Απεργία συμμετείχαν καθολικά ο Εμπορικός Σύλλογος, οι ενώσεις των ΕΒΕ και οι επιστημονικοί φορείς της πόλης.http://permisospress.blogspot.gr/2016/02/blog-post_91.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης