Συνεδριάζει το Δ.Σ.Δήμου Θηβαίων-Δείτε τα θέματα

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 9524/13-5-2016 πρόσκληση για την 11η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  18  MAIOY του 2016, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 20:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1ο.    Λήψη απόφασης για την έγκριση  σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Βοιωτίας για τη Διαγράμμιση Δημοτικών οδών.

2ο.    Έγκριση πρόσληψης εποχιακού προσωπικού για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

3ο.    Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία : «Σύμπραξη για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση   Παράκτιων Ζωνών και Νήσων   Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας»  και το δ.τ. «ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟΝ- PARACTION» και έγκριση του καταστατικού αυτής.

4ο.    Λήψη απόφασης για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης καθ’ όλο το πλάτος μη εγκεκριμένης οδού που χρησιμοποιείται για επικοινωνία χώρου στάθμευσης οικοδομής επί της οδού Αγ.Τριάδος 31 με την εν λόγω οδό. (σχετ. η υπ’ αριθ. 45/2016 απόφαση της Επ.Π.Ζ.) (απόλυτη πλειοψηφία).

5ο.    Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη της διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας για τη μεταβίβαση του δικαιώματος απλής χρήσης κοινόχρηστου χώρου στον αιγιαλό και παραλία των Τοπικών Κοινοτήτων Χωστίων, Ξηρονομής και Δομβραίνας.

6ο.    Λήψη απόφασης για την τοποθέτηση εμποδίων επί του πεζοδρομίου της οδού Οιδίποδος έμπροσθεν της εισόδου του Ιδρύματος χρονίως πασχόντων «Διακονία Αγάπης» (σχετ. η υπ’ αριθ. 22/2016 απόφαση της ΕΠ.Π.Ζ.).

7ο.    Λήψη απόφασης για την έγκριση της μελέτης και τον τρόπο εκτέλεσης του έργου «Βελτίωση ηλεκτρολογικών - οικοδομικών και περιβάλλοντος χώρου ΣΟΝΙΑ».

8ο.    Ορισμός επιτροπής για την προσωρινή και την οριστική παραλαβή του έργου Κατασκευή γηπέδου Τ.Κ. Ελλοπίας.

9ο.    Έγκριση 4ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών “Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση του Παλαιού Δημαρχείου Θήβας».

10ο.    Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου : «Τσιμεντόστρωση οδού στην Τ.Κ.  Ξηρονομής ( από οικία Ε. Σκαλή – Πλ. Δέλα ως νεκροταφείο)».

11ο.    Έγκριση για την κατασκευή τοιχείου αντιστήριξης στη Νότια πλευρά του λόφου των Καστελίων με δαπάνες του γηροκομείου ΟΧΕΚ Θήβας για την υποστήριξη της ιδιοκτησίας αυτού.

12ο.    Λήψη απόφασης για τη διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωση καταστημάτων στη Δημοτική Αγορά.

13ο.    Έγκριση πρακτικής άσκησης του Καβάλου Ελευθέριου του Δημητρίου, σπουδαστή στο ΙΕΚ  Λειβαδιάς, ειδικότητας Τεχνικός Η/Υ, στο Δήμο Θηβαίων».

14ο.    Λήψη απόφασης για τη διάθεση χώρου εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Θήβας για την κάλυψη των αναγκών του θεατρικού εργαστηρίου της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας (σχετ. η υπ’ αριθ. 5/2016 απόφαση της Δημοτ. Επιτροπής Παιδείας).

                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                      ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣhttp://permisospress.blogspot.gr/2016/05/blog-post_659.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης