Στο έλεος του Θεού και της αδιαφορίας το Σαράντι!!!ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Οι πολίτες αναρωτιούνται γιατί αυτή η εγκατάλειψη.
Στο έλεος του Θεού και της αδιαφορίας έχει παραδοθεί ο οικισμός Σαράντι απο τον  Δήμο Θηβαίων, στην έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.
Δεν έχουν τέλος τα παράπονα στο Permisospress.blogspot.gr από  κατοίκους και παραθεριστές,για την κατάσταση  που επικρατεί τα τελευταία  χρόνια στην παραλία Σαράντι.

Άκοπα χόρτα και χωματερές…
Οι κάτοικοι και επισκέπτες δεν έρχονται αντιμέτωποι μόνο με τα άκοπα ξερά αγριόχορτα, που και εστίες πρόκλησης πυρκαγιάς είναι, αλλά και με την εγκατάλειψη του οικισμού απο την Δημοτική Αρχή.
Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει είναι η καθαριότητα, αφού για παράδειγμα στο Σαράντι, λίγα μόλις μέτρα μακριά από την πλέον πολυσύχναστη παραλία της Βοιωτίας, έχει δημιουργηθεί μια παράνομη χωματερή, η οποία όπως καταγγέλλουν  κάτοικοι έχει μετατρέψει την περιοχή σ’ έναν απέραντο σκουπιδότοπο.
Κάθε ένας ξεφορτώνει από μπάζα, μέχρι κλαδιά, πλαστικά και κάθε είδους απορρίμματα, αδιαφορώντας για το ότι μολύνει το περιβάλλον και υποβαθμίζει μια αμιγώς τουριστική περιοχή.
 Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Σαράντι την καλοκαιρινή περίοδο ξεπερνά του 2.000 κατοίκους και με τους επισκέπτες του Σαββατοκύριακου φθάνει  τους 3.000 και δεν υπάρχει ίχνος απο κάδους απορριμάτων στο εσωτερικό του οικισμού,με αποτέλεσμα οι ντόπιοι και οι λουόμενοι, πρέπει να διανύσουν πάνω απο 500 μέτρα για να πετάξουν τα σκουπίδια τους.
Μια μικρή βόλτα στο εσωτερικό του οικισμού μπορεί να αποδειχθεί απογοητευτική, αν όχι αποκρουστική: Σάββατο πρωί στο Σαράντι,  αυτό που βλέπει ο επισκέπτης είναι ο… κεντρικός δρόμος σε άθλια κατάσταση γεμάτος λακούβες,"χορός των σκουπιδιών"στο λιμάνι με κατεστραμμένα φωτιστικά,απαράδεκτη εικόνα του γηπέδου,βουλωμένα φρεάτια,ξερά κλαδιά στις άκρες των δρόμων,στύλοι της ΔΕΗ στη μέση του δρόμου, με αποκορύφωμα η πλατεία Κορσιών(παλιά παιδική χαρά) όπου ξεκουράζονται ηλικιωμένοι.Σπασμένες λάμπες,παγκάκια,πεταμένα ξύλα,σκουριαμένα καλαθάκια απορριμάτων,πνιγμένη στα χόρτα  όπως μαρτυρούν οι  φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθεί.

Ευτυχώς που υπάρχει ο Εξωραιστικός Σύλλογος ο "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" ο οποίος σε καθημερινή βάση δίνει τη μάχη για τον καθαρισμό της παραλίας με δικά του έξοδα και κρατά την όμορφη παραλία καθαρή και φιλόξενη στους λουόμενους.
Αν και το θέμα έχει απασχολήσει και παλαιότερα τους κατοίκους, ο Δήμος Θηβαίων δεν έχει επιληφθεί μέχρι στιγμής, προκειμένου να δώσει ένα τέλος σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.
  Η εικόνα αυτή ΔΕΝ μπορεί να συνεχιστεί άλλο,έλεγαν οι κάτοικοι,η Δημοτική  αρχή πρέπει το συντομότερο να λάβει μέτρα για να καθαρίσει το τοπίο.

 
 
 Περισσότερες εικόνες ΕΔΩΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης