Διαβάζει το παιδί σας για εξετάσεις; 7 λόγια που πρέπει να του πείτε

Με τις πανελλαδικές εξετάσεις να είναι προ των πυλών και το άγχος και η κούραση των υποψηφίων να βρίσκονται στα ύψη, δείτε παρακάτω 7 πράγματα που πρέπει να πείτε στο παιδί σας για καλύτερο διάβασμα στις εξετάσεις

1. Κάνε επανάληψη όταν… νυστάζεις! Την ώρα του ύπνου ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τις πληροφορίες που έχει πάρει και τις αφομοιώνει, που σημαίνει ότι θυμάσαι καλύτερα αυτά που μελέτησες.

2. Κάνε συχνή επανάληψη σε μικρότερα κομμάτια ύλης. Μια νέα μέθοδος μελέτης τεκμηριωμένη επιστημονικά λέει ότι είναι προτιμότερο να κάνεις επανάληψη πολλές φορές μικρότερα κομμάτια από το κεφάλαιο που διαβάζεις, αντί να το κάνεις επανάληψη ολόκληρο μια και έξω.

3. Κουνήσου! Νέες έρευνες μας λένε ότι αντί να κάθεται κανείς ακίνητος για να διαβάσει είναι προτιμότερο να σηκώνεται για να πάει στην τουαλέτα ή την κουζίνα ή το μπαλκόνι και μάλιστα, αν είναι εφικτό, να διαβάζει σε διαφορετικό μέρος. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται νέοι συνειρμοί και σύνδεσμοι και είναι ευκολότερο να θυμάται κανείς την ύλη.

4. Εναλλαγή. Αντί να διαβάσεις ένα μάθημα πχ σε μία ώρα, στο ίδιο χρονικό διάστημα να διαβάσεις 2-3 μαθήματα. Αυτή η τεχνική σε βοηθάει να ‘ξεκολλήσεις’ και να βρεις τη σωστή στρατηγική στο πρόβλημα/άσκηση.

5. Διάβασε φωναχτά. Φωναχτά διαβάζουν οι καλοί μαθητές, όχι μόνο τα μικρά παιδιά! Με αυτό τον τρόπο ακούς και βλέπεις ταυτόχρονα την πληροφορία και έτσι ο εγκέφαλος την αποθηκεύει καλύτερα για να τη θυμηθεί αργότερα.

6. Γράψε το. Αντίγραψε τις σημειώσεις σου και γράψε αυτή τη θεωρία που σε δυσκολεύει σε χαρτί και μολύβι. Έτσι δε χάνεις χρόνο, αλλά βοηθάς την πληροφορία να εντυπωθεί καλύτερα στον εγκέφαλό σου.

7. Στύλωσε το βλέμμα σου στον τοίχο πριν ξεκινήσεις το διάβασμα. Για λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά μείνε έτσι, χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα. Η ηρεμία αυτή που προσφέρεις στον εαυτό σου θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς και να αποδώσεις καλύτερα.

 Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτριαhttp://permisospress.blogspot.gr/2016/05/7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης