Σταμάτης Χαλβατζής:Απαράδεκτη εικόνα του Δήμου Θηβαίων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
    Μέσα από την καθημερινότητα αλλά και αναφορές των ΜΜΕ, παρακολουθούμε έργα και ημέρες μιας δημοτικής αρχής με εικόνες εγκατάλειψης και παρακμής, τόσο στις τοπικές κοινότητες (ενδεικτικές εικόνες ντροπής από την παραλία Σαράντι – Permissos Press – blogspot 16/5/2016) όσο και στο κέντρο της πόλης της Θήβας (σκουπιδότοπος ο Αθλητικός χώρος – γήπεδο Αγίου Νικολάου – δίπλα στο δημαρχείο – www.radiothiva.gr – 17/5/2016).
Παράλληλα έργα ενταγμένα προηγούμενων περιόδων, εκτελούνται με διπλάσιους ή και τριπλάσιους χρόνους παράδοσης, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά σε επαγγελματίες και εμπόρους (πεζόδρομος Θήβας).
Χρησιμοποιώντας την ισχυρή πλειοψηφία, που ο νόμος βεβαίως τους δίνει, στο Δημοτικό Συμβούλιο παίρνουν αποφάσεις και υλοποιούν έργα, εις βάρος των συμφερόντων των δημοτών, αλλά και υπέρ συμφερόντων τρίτων, αγνοώντας παντελώς την αντίδραση της αντιπολίτευσης.
Τελευταίο περιστατικό η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, ήρθε προς συζήτηση και ψήφιση θέμα που αφορούσε στην ένταξη του Δήμου μας σε μια «Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία» την οποία προωθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμαρχος Στυλίδας μέσω μιας ομάδας συμβούλων, για την συμμετοχή σε ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, έξω από το θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στην προσπάθειά μας, τόσο εμείς όσο και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να κάνουμε ερωτήσεις διευκρινιστικού και ενημερωτικού χαρακτήρα, δεχτήκαμε, με την ανοχή του προεδρείου, προσωπική επίθεση από τον “φιλοξενούμενο Δήμαρχο”, όταν δε κατόπιν δικής μας παρέμβασης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε να ασκήσει τα καθήκοντά του εγκαλώντας στην τάξη τον παρεκτραπέντα φιλοξενούμενο, τότε επενέβη ο Δήμαρχος Θηβαίων υπέρ του φιλοξενούμενου Δημάρχου – φίλου του, όπως τον αποκάλεσε, εγκαλώντας εμάς και τον πρόεδρο, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας και απαξιώνοντας τον θεσμό και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
-Επειδή πλέον οι μάσκες έπεσαν!
-Επειδή η συναίνεση και η καλή προαίρεση προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών, από την πλευρά μας, εκλαμβάνεται ως ανοχή και αδυναμία από την πλευρά τους!
-Επειδή καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες και μάρτυρες παραπόνων και περιστατικών εγκατάλειψης και παρακμής του Δήμου μας!
-Επειδή ο ευτελισμός της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, οδηγεί μαθηματικά σε ολοκληρωτικού τύπου καθεστώτα!
-Επειδή πλέον η σιωπή είναι συνενοχή!

Καταγγέλλουμε την Δημοτική αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο Θηβαίων τόσο για την απαράδεκτη εικόνα του Δήμου μας,  όσο και για τον ευτελισμό των θεσμών και των διαδικασιών, έχοντας μετατρέψει την θέση του Δημάρχου, από θέση ευθύνης και προώθησης των συμφερόντων του Δήμου μας, σε μια συνεχή προσωπική “φιέστα”, αποφεύγοντας να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου μας.
Δημοτική παράταξη «Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης»
Σταμάτης Η. Χαλβατζήςhttp://permisospress.blogspot.gr/2016/05/blog-post_854.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης