Ο Αγώνας Τώρα Αρχίζει για τους μαθητές του Γυμνασίου Ακραιφνίου

MIA ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ

Την Παρασκευή στις 21 Οκτωβρίου ήρθε μια απόφαση στο σχολείο μας ότι καταργείται η κατεύθυνση των Ανθρωπιστικών Σπουδών εξαιτίας του μικρού αριθμού των μαθητών, ωστόσο κανένας από τους υπεύθυνους δεν αναλογίστηκε τις συνέπειες που θα είχε μια τέτοια απόφαση για τα παιδιά που ακολουθούν την κατεύθυνσή αυτή και θα εξεταστούν πανελλαδικώς. Οι μαθητές αμέσως συσπειρωθήκαμε και ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τους γονείς και καθηγητές, όλοι γίναμε μια γροθιά και είπαμε ΌΧΙ σε οποίον ζητούσε να μας κλέψει τα όνειρα και τα δικαιώματα μας. Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου η κατάληψη και ο αγώνας όλων είχε αρχίσει.

Το σοκ ήταν πολύ μεγάλο για όλους, ξαφνικά χωρίς καμία προειδοποίηση έπρεπε οι μαθητές να αποχωριστούν τους φίλους τους, ΝΑ ΞΕΡιΖΩΘΟΥΝ από τον ίδιο τους τον τόπο! Να χάσουν τόσο πολύτιμο χρόνο από το διάβασμα τους σε μετακινήσεις. Δεν το δέχτηκε κανείς όμως! Όλη αυτή η λύπη λειτούργησε εποικοδομητικά, οι μαθητές γνωστοποίησαν το γεγονός σε όλη την Βοιωτία μέσω διαδικτυακών σελίδων. Την επόμενη μέρα οι μαθητές μαζί με γονείς και καθηγητές συγκεντρωθήκαμε έξω από τα γραφεία της διεύθυνσης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λιβαδειάς, διαμαρτυρόμενοι για πολύ ώρα διεκδικώντας τα αιτήματά μας και τα δικαιώματα μας!. Λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε στους μαθητές πως όλα τους τα όνειρα επρόκειτο να γκρεμιστούν, στους γονείς πως η καθημερινότητα τους θα γινόταν ακόμα πιο ακριβή και στους καθηγητές πως οι θέσεις εργασίας θα μειωθούν. Η κατεύθυνση είχε καταργηθεί! Το παράπονο πλημύρισε τις ψυχές όλων! Αναρωτήθηκε κανείς γιατί αυτό το σχολείο που θα μπορούσε να έχει δυναμικό 100 μαθητών έχει σήμερα μόνο 60; Σκέφτηκε κάνεις πως αυτό το σχολείο που πάνε να του κλείσουν την κατεύθυνση είναι ένα σχολείο - σε αντίθεση με άλλα -.με επιτυχίες, που ακμάζει;

ΌΧΙ! Δεν είναι δυνατόν σε έναν χώρο που μαθαίνουμε για αξίες όπως η ισότητα και η δικαιοσύνη, οι ίδιοι οι άνθρωποι που τον διοικούν να τις καταρρίπτουν και να λειτουργούν με δείκτη το συμφέρον. Ζούμε στον 21ο αιώνα και τα παιδιά βιώνουν την ανισότητα. Το σχολείο που χτίστηκε με τόσο αγώνα τώρα να θέλουν να το διαλύσουν. Να βάζουν εμπόδια στον μέλλον των μαθητών αντί να τους βοηθούν. Έχουμε και τους γονείς και τους καθηγητές στο πλευρό μας .Θ α πούμε ΌΧΙ σε οποίον θέλει να κλέψει το μέλλον μας! Δεν υπηρετούμε κανένα συμφέρον. Θέλουμε μόνο η φετινή αλλά και οι επόμενες σχολικές χρονιές μας να είναι ήρεμες. Πορευόμαστε σύμφωνα με αυτά που μας δίδαξαν οι πνευματικοί άνθρωποι. Θα αντισταθούμε! Όπως πάλεψαν οι πρόγονοι μας για ένα καλύτερο αύριο ! Από εκεί η νέα γενιά θα πάρει λαμπρό παράδειγμα! ΌΧΙ στην παρανομία! ΌΧΙ σε οτιδήποτε μπει εμπόδιο στον σκοπό μας! Όμως θέλουμε και την δική σας στήριξη! Όλων ,μεγάλων και μικρών γιατί αν υλοποιηθούν αυτές οι αποφάσεις οι συνέπειες θα σας επηρεάσουν πολύ περισσότερο από ότι τα δυο παιδιά της Β Λυκείου φέτος. Γιατί αυτή είναι μόνο η αρχή του τέλους! Στο μέλλον το λύκειο θα κλείσει λόγω έλλειψης μαθητών, όλα τα παιδιά θα εγκαταλείψουν το χωριό, τα χωριά μας θα ερημώσουν! Μια κοινωνία Γερόντων! Μιας και όλοι οι νέοι θα διώχνονται μακριά! Μακάρι να ακουστούμε και να μας βοηθήσετε , πρέπει να δικαιωθούμε! Δεν μπορούν οι ιθύνοντες να παίζουν με ανθρώπινες ψυχές και μυαλά!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ!

 Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης