Ο Αρχιεπίσκοπος στη παρουσίαση του βιβλίου της Ι.Μ.Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου-ΦΩΤΟΑρχιεπίσκοπος: ''Τα καμαρώνουμε τα μοναστήρια και τα θαυμάζουμε''

Στην ιστορία των μοναστηριών της Βοιωτίας, αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κατά την παρουσίαση του βιβλίου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ενώ παρέστησαν οι Μητροπολίτες Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Σισανίου καί Σιατίστης κ. Παύλος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Επίσκοπος Τανάγρας κ. Πολύκαρπος, ο Δήμαρχος Θήβας και ο Δήμαρχος Στυλίδας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, κληρικοί και λαϊκοί.

Ο Μητροπολίτης Θηβών κατά την έναρξη της εκδήλωσης μιλώντας για την ιερά μονή Αγίου Γεωργίου τόνισε πως πρόκειται για «ένα από τα πνευματικά άνθη που ανθίζουν στη Βοιωτική γη, την ευλογημένη και αγιασμένη» και αναφέρθηκε στην ιστορία, στην αρχιτεκτονική, αλλά και στην αγιογραφία της μονής.

«Οι μορφές των ολόσωμων Αγίων, κι ανάμεσά τους νεώτεροι Άγιοι της Εκκλησίας μας, οι εικόνες του τέμπλου, της λιτής, η θαυμάσια εφέστια εικόνα του αγίου Γεωργίου και της Παναγίας δημιουργούν ατμόσφαιρα κατάνυξης στον προσκυνητή» επεσήμανε ο Μητροπολίτης Θηβών.

Μίλησε, επίσης, για το πνευματικό έργο της μονής, ενώ υπογράμμισε πως «οι Μονές επιτελούν ένα βαθύτερο σκοπό: Αποτελούν δώρο Θεού ενάντια στη σήψη, στην πνευματική πείνα και δίψα των σύγχρονων ανθρώπων, καθώς σε συνθήκες γενικευμένης εκκοσμίκευσης, η παθογένεια της παγκοσμιοποίησης αλλοιώνει ολοένα το φρόνημα των ανθρώπων. Το γνήσιο Ορθόδοξο πνεύμα ερείζεται στην ολιγάρκεια, την ταπεινοφροσύνη, την απλότητα, την ευφρόσυνη διάθεση, την ειρήνη και κυρίως την εν Χριστώ αγάπη. Και ο στόχος του κάθε Ορθόδοξου Χριστιανού, είτε ζεί στον κόσμο είτε ως μοναχός έχει αναχωρήσει από τον κόσμο, είναι κοινός: η σωτηρία του και η θέωσή του ως άξιο τέκνο του Θεού».

Στην συνέχεια το βιβλίο παρουσίασαν ο Μητροπολίτης Σισανίου κ. Παύλος και η κ. Καλή Λούσκου, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος.Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης