Θήβα:Συγκλονιστική μαρτυρία γονέα παιδιού με ειδικές ανάγκες-Ζητάμε άμεση λύση

Το παιδί του κ.Γιώργου από τη Θήβα είναι παιδάκι με ειδικές ανάγκες. Διαμαρτύρεται ο κ.Γιώργος ότι ενώ το παιδί για 8 χρόνια πήγαινε στο Κοντίτο της Θήβας στο ειδικό σχολείο το παιδί του, εντελώς ξαφνικά αποφασίστηκε ότι δεν μπορούν να το συνεχίσουν στο Κοντίτο και ότι θα το πάνε στο ειδικό σχολείο στο Λουτουφί ( χωριό έξω από τη Θήβα).

Ο κύριος Γιώργος αντιμετωπίζει τα εξής δύο σοβαρά προβλήματα. Πρώτος το θέμα της μεταφοράς. Ο άνθρωπος δουλεύει νύχτα δεν μπορεί να πηγαίνει το παιδάκι στο σχολείο αλλά και να μπορούσε θα ήταν πολλά τα έξοδα μεταφοράς , να πηγαινοέρχεται δύο φορες της ημέρα στο Λουτουφί.

Εκτός αυτού το παιδάκι έχει πρόβλημα προσαρμογής στο νέο σχολείο. Αρνείται να πάει, έχει μάθει 8 χρόνια τους συμμαθητές τους. Με αποτέλεσμα τώρα ο κ.Γιώργος να ξεγελάει τον μικρό λέγοντας ότι ακόμα είναι καλοκαίρι δεν έχουν ανοίξει τα σχολεία, περιμένοντας να βρεθεί λύση και να τον πάει ξανά σχολείο. Φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί με ειδικές ανάγκες να το πείσει να πάει σε ένα άγνωστο περιβάλλον. Ο άνθρωπος είναι σε απόγνωση όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο.

Έχει τραβήξει πολλά μας λέει να προσαρμόσει το παιδί του σε ένα σχολείο τόσα χρόνια. Και ξαφνικά του ήρθαν τα πάνω κάτω.

Πρέπει τουλάχιστον για τα παιδιά με τις ειδικές ανάγκες να υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία και να βρεθεί λύση για αυτό τον άνθρωπο που μια ζωή παλεύει να δώσει μία φυσιολογική , όσο γίνεται, ζωή για το παιδί του.

Ας φροντίσουν οι αρμόδιοι.


Viotiashop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης