Ελλοχεύει κινδύνους η μετακίνηση μαθητών με τα πόδια στα σχολεία της Θήβας


Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία της Θήβας.

Δεν υπάρχει σύμβαση που να προβλέπει την δωρεάν μεταφορά μαθητών εντός της πόλης της Θήβας, και παρόλο που το ΚΤΕΛ Θήβας έστειλε τα αστικά λεωφορεία να μεταφέρουν τους μαθητές από τα απομακρυσμένα προάστια οι μαθητές δεν επιβιβάστηκαν, γιατί έπρεπε να πληρώσουν το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Με κίνδυνο της Ζωής τους, επιλέγουν πεντακόσια και πλέον παιδιά να μετακινηθούν με τα πόδια ώσπου να φτάσουν στα σχολεία τους.

Η πόλη της Θήβας έχει αρκετές ιδιομορφίες στους δρόμους, με ανηφόρες, κατηφόρες, έλλειψη έγκαιρης ορατότητας,έλλειψη σήμανσης, φαναριών, πεζοδρομίων που αυξάνουν την πιθανότητα ατυχήματος.

Ανάστατοι οι Γονείς των παιδιών, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι εν έτη 2013 πρέπει τα παιδιά τους με κίνδυνο της Ζωής τους, να περπατούν εφτά οχτώ χιλιόμετρα κάθε μέρα για να πηγαινοέρχονται στο σχολείο τους.

Εν όψη χειμώνα, τα προβλήματα θα ενταθούν, ενώ έχουμε και παράπονα μαθητών, ότι απαιτούν οι δάσκαλοί τους να είναι συνεπείς στα ωράρια τους, παρόλο που τους εξηγούν το πρόβλημα της μεταφοράς.

Κάνουμε έκκληση, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Γιώργο Μουλκιώτη, να λάβουν σοβαρά υπόψιν τα προβλήματα αυτά.Νίκος Χατζηδούρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης