Δελτίο τύπου του Δημάρχου Αλιάρτου για τη μετονομασία του Δήμου

  Δημοσιεύτηκε στις 31-01-2014 (ΦΕΚ 25 τ΄Α 31-01-2014) το Π.Δ. υπ’αριθμ 17 που αφορά την Μετονομασία του Δήμου Αλιάρτου σε Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων.
      Με το συγκεκριμένο Π.Δ. υλοποιείται η υπ’αριθμ 32/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλιάρτου, το οποίο με συντριπτική πλειοψηφία ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών την μετονομασία του Δήμου. Η απόφαση αυτή του Δ.Σ., έτυχε ομόφωνης έγκρισης του Συμβουλίου Τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών. 
    Τα επιχειρήματα που προβλήθηκαν με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν:
•     Η ιστορική συμβολή των 700 Θεσπιέων στη μάχη των Θερμοπυλών.
•    Το παράδειγμα αλτρουισμού και γενναιότητας (σε εποχή που πάσχουμε από πρότυπα).
•    Τα πλούσια  αρχαιολογικά ευρήματα από τη γη των Θεσπιών, που έχουν εφοδιάσει πολλά μουσεία σε όλο τον κόσμο.
•    Η συμβολή στην δημιουργία ενιαίας δημοτικής συνείδησης (που είναι επιτακτική ανάγκη).
•     Το μήνυμα της ενότητας, της συνοχής και της επιθυμίας να προχωρήσουμε προς το κοινό μας μέλλον όλοι μαζί.
•     το γεγονός ότι με το ΦΕΚ 133Α-20/08/1994, η  τότε κοινότητα Θεσπιών,αναγνωρίστηκε  σε δήμο για ιστορικούς λόγους και οι ίδιοι ιστορικοί λόγοι που τότε υπήρχαν, συνεχίζουν και  σήμερα να υφίστανται.
       Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη μετονομασία του Δήμου Αλιάρτου σε Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων, ικανοποιεί το πλαίσιο το οποίο έθεσε το Δημοτικό Συμβούλιο και συμβάλλει στην ενίσχυση της ιστορικής μνήμης αλλά και της κοινωνικής συνοχής, με την εμπέδωση της δημοτικής συνείδησης και ταυτότητας, που τόσο ανάγκη τα έχουμε στις δεδομένες κοινωνικές συνθήκες.
Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος
http://permisospress.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης