Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας:


Θέλουμε ένα κόσμο που θα δώσει στη γυναίκα την ουσιαστική αξία που οφείλουμε να έχει σ` όποιο σημείο του πλανήτη κι` αν ζει


«Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του '60 αναζωογόνησε τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.
Σήμερα, οι γυναίκες του κόσμου έχουν καταφέρει να γεφυρώσουν πάρα πολλά από τα χάσματα του παρελθόντος ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι διακρίσεις έναντι των ανδρών, είναι δεδομένες και καταγεγραμμένες ως κάτι απόλυτα φυσιολογικό.
Στη χώρα μας, η γυναίκα παραμένει το επίκεντρο της οικογένειας ενώ και στον επαγγελματικό της στίβο, μετρά επιτυχίες, αν και είμαστε ακόμη ανάμεσα σ` εκείνα τα κράτη που δεν έχουμε αναδείξει καμιά γυναίκα στον πρωθυπουργικό θώκο ή στο ανώτατο πολιτικό αξίωμα, την Προεδρεία της Δημοκρατίας, έλλειμμα που είναι λιγότερο «σοβαρό» μπροστά στην ίδια την καθημερινότητα των γυναικών.
Υπάρχουν στοιχεία και στατιστικά που φανερώνουν – ιδιαίτερα τα χρόνια της οικονομικής ύφεσης που διάγουμε – πως οι γυναίκες στην Ελλάδα μαστίζονται από υψηλή ανεργία και χαμηλά ημερομίσθια, γεγονός που δεν μας τιμά εξίσου σε σχέση πολλές χώρες της Ε.Ε.
Ευτυχώς που οι ίδιες στατιστικές μας φέρνουν σε χαμηλότερο επίπεδο όσον αφορά την ενδοοικογενειακή βία, την απομάκρυνση από την εκπαίδευση ή τις συνθήκες εργασίας.
Το «στοίχημα», όμως, για εμάς της γυναίκες παραμένει ένα και κυρίαρχο: Η επιβίωση μέσα σ` άκρως ανταγωνιστικό και ανδροκρατούμενο σύστημα εξουσίας, με παράλληλη κατοχύρωση δικαιωμάτων.
Μπορούμε να πιστεύουμε ακόμη στην ιδέα πως άνδρες και γυναίκες έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις απέναντι στην κοινωνία και τους θεσμούς της, είτε ζουν στην Ευρώπη, στην Αφρική ή την Ασία.
Θέλουμε ένα κόσμο που θα δώσει στη γυναίκα την ουσιαστική αξία που οφείλουμε να έχει σ` όποιο σημείο του πλανήτη κι` αν ζει.
Η ελπίδα πως αυτή η μέρα θα έρθει, ζει μέσα σας»

Άντζελα Πανταζή – Βασιληά
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης