Τα είχαν “ΡΗΜΑΞΕΙ” ΟΛΑ- Εκκλησίες,σπίτια σε Αντίκυρα και Δίστομο!!!



Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, οι οποίοι διέπρατταν συστηματικά κλοπές από Ιερούς Ναούς και οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Αντίκυρας Βοιωτίας

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά έξι (6) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής, τις οποίες διέπραξαν από τις αρχές του τρέχοντος έτους, έως και χθες (14-03-2015)

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και επτά (7) αγιογραφημένες εικόνες



Συνελήφθησαν, χθες (14-03-2015) το απόγευμα στην Αντίκυρα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 56 και 50 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών – διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς και οικίες στην ευρύτερη ανωτέρω περιοχή και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση όλων των στοιχείων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, διακριβώθηκε η εμπλοκή των κατηγορουμένων στις προαναφερόμενες κλοπές.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και επτά (7) αγιογραφημένες εικόνες.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει το χρονικό διάστημα από τις αρχές του τρέχοντος έτους, έως και χθες (14-03-2015), τουλάχιστον έξι (6) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής και συγκεκριμένα:

• Κλοπή – διάρρηξη στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Αντίκυρα, όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από το παγκάρι.
• Κλοπή – διάρρηξη στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην παραλία Διστόμου, όπου επίσης αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από το παγκάρι.
• Κλοπή – διάρρηξη στον Ιερό Ναό των Αγίων Ταξιαρχών στην Αντίκυρα, όπου αφαίρεσαν αγιογραφημένες εικόνες, χρηματικό ποσό, μία ηλεκτρική συσκευή και άλλα αντικείμενα.
• Κλοπή – διάρρηξη στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου στην Αντίκυρα, όπου αφαίρεσαν την μικροφωνική εγκατάσταση.
• Διάρρηξη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Αντίκυρα, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι από το εσωτερικό του.
• Κλοπή – διάρρηξη σε οικία, ιδιοκτησίας 69χρονου ημεδαπού, στην Αντίκυρα, όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ και οικιακές συσκευές, συνολικής αξίας (3.000) ευρώ.
• Κλοπή – διάρρηξη σε τροχόσπιτο, ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού, στην περιοχή του Αγίου Ισιδώρου, όπου αφαίρεσαν από το εσωτερικό του όλο τον οικιακό εξοπλισμό.

Μέρος των κατασχεθέντων προϊόντων κλοπών, τα οποία φυλάσσονται στο Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου, αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι ιδιοκτήτες των υπολοίπων αντικειμένων και να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δράσης των δύο κατηγορουμένων.

Οι συλληφθέντες, με την σε βέρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης