Γιατροί του ΙΚΑ σε κύκλωμα με μαϊμού αναπηρικές συντάξεις


Πολυμελές κύκλωμα που εξειδε ψεύτικες αναπηρικές συντάξεις και μοίραζε προνοιακά επιδόματα και αποζημιώσεις για δήθεν εργατικά ατυχήματα, εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομίας έπειτα από πολύμηνη έρευνα. Με τη σπείρα συνεργάζονταν τουλάχιστον 17 γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ άτομα, τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο αρχηγός της σπείρας, ένας 53χρονος πρώην ασφαλιστής, ο οποίος έχει εξασφαλίσει και για τον εαυτό του... αναπηρική σύνταξη- μαϊμού.
Συνελήφθη επίσης 45χρονος υπάλληλος του ΟΑΕΕ, ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα, αφού ήταν αυτός που έβρισκε τους «πελάτες», με βάση το ύψος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, ώστε τα κέρδη να είναι υψηλά για όλους, καθώς και το να μην έχουν χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που θα συμψηφίζονταν.
Συγκατηγορούμενοί τους, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, είναι εννέα ιδιώτες γιατροί, οκτώ γιατροί του ΙΚΑ, οι οποίοι συμμετείχαν σε επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας και άλλα 12 άτομα, τέσσερις από τους οποίους ήταν υπάλληλοι των ασφαλιστικών οργανισμών και οι υπόλοιποι εμφανίζονταν ως μάρτυρες για τα δήθεν εργατικά ατυχήματα.
Όπως ανακοίνωσαν ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας ταξίαρχος Μανώλης Πλουμής και ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος, για κάθε παράνομη χορήγηση προνοιακού επιδόματος, αναπηρικής σύνταξης ή «εργατικού ατυχήματος» τα μέλη του κυκλώματος απεκόμιζαν 2.000 έως 5.000 ευρώ.
Όπως εξακριβώθηκε από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η ζημιά σε βάρος του ελληνικού δημοσίου ανέρχεται τουλάχιστον σε 360.000 ευρώ. Στην πραγματικότητα, όμως, υπολογίζεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς τα στοιχεία αφορούν στην περίοδο από τον περασμένο Σεπτέμβριο και μετά, ενώ η σπείρα δραστηριοποιείτο περίπου τέσσερα χρόνια.
Ο τρόπος δράσης
Ο 53χρονος επικεφαλής της σπείρας και οι στενοί συνεργοί του,με τη βοήθεια του 45χρονου υπαλλήλου του ΟΑΕΕ εντόπιζαν άνεργους ή άλλα άτομα με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, κυρίως από τις περιοχές της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά, όπου τα εισοδήματα είναι χαμηλά. Συμφωνούσαν μαζί τους προκειμένου να τους εξασφαλίσουν αναπηρικές συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, ή αποζημιώσεις για εργατικά ατυχήματα. Από τα χρήματα που εξασφάλιζαν ,τα μέλη του κυκλώματος έπαιρναν το 50%.
«Έκανα καλό, γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να ζήσουν», δήλωσε στην αστυνομία ο συλληφθείς «εγκέφαλος» του κυκλώματος.
http://thivarealnews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης