Χαλβατζής: Υπάρχει έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού στον Αθλητισμό και στον Πολιτισμό της ΘήβαςΘήβα 17/3/ 2015

Με θλίψη διαπιστώνουμε ότι η πολιτιστική και αθλητική τοπική επικαιρότητα, αναδεικνύει την σοβαρή έλλειψη σχεδιασμού και κεντρικού συντονισμού από την δημοτική αρχή, καθώς έχει επιλέξει τον ρόλο του απλού παρατηρητή η στην καλύτερη περίπτωση του «συνδιοργανωτή»των εκδηλώσεων, που γίνονται με πρωτοβουλία των τοπικών συλλόγων.

Σε ορισμένες δε περιπτώσεις δημιουργίας αντιθέσεων,λόγω κακής ενημέρωσης ή διαφωνιών μεταξύ των συλλόγων, επιλέγει τον ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου», αφήνοντας να αναπτύσσονται αντιπαραθέσεις, που αδικούν και υποβαθμίζουν πρωτοβουλίες και δράσεις, απογοητεύοντας με τον τρόπο αυτό και όσους εθελοντικά ασχολούνται με τα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα.

Εμείς από την πλευρά μας έχοντας καταθέσει προεκλογικά συγκεκριμένο σχέδιο για τον τρόπο λειτουργίας του πολιτιστικού και αθλητικού τομέα του Δήμου μας, επιμένουμε στην ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους του Δήμου για ένα νέο οργανωτικό πλαίσιο, που θα έχει σαν στόχευση τόσο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου μας, όσο και την αναβάθμιση των πολιτιστικών και αθλητικών δρώμενων, για μεγαλύτερη συμμετοχή αλλά και προβολή του Δήμου μας.

Αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση και θέλοντας να συμβάλλουμε στην όλη προσπάθεια, στείλαμε ήδη επιστολή προς τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Δημοτικού οργανισμού Θήβας, με κοινοποίηση στον Δήμαρχο και στους επικεφαλείς των άλλων δημοτικών παρατάξεων, αλλά και σε όλους τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους του Δήμου μας, ζητώντας να συγκληθεί κοινή σύσκεψη, προκειμένου μέσα από προτάσεις και γόνιμο διάλογο, να υπάρξει ένα νέο πλαίσιο κεντρικού συντονισμού και συνεργασίας, όπου ο Δήμος θα παίζει πρωτεύοντα ρόλο.

Για την Δημοτική Παράταξη
“Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης”
Σταμάτης Η. Χαλβατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης