ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Π.Ο.Α.Κ.


«Σύσκεψη για την διερεύνηση της δυνατότητας τοποθέτησης πλωτών φραγμάτων για την αντιμετώπιση των μεδουσών,

στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με συμμετοχή του Σ.Π.Ο.Α.Κ.»

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Ο.Α.Κ. κ. Σταμάτης Χαλβατζής και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής κ.κ. Νίκος Βαλαούρας (Αντιδ/ρχος Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας), Στέλιος Σαλαπατάρας (Δ.Σ Λεβαδέων), Ντίνος Τυρηνόπουλος (Δ.Σ. Θηβαίων) παρέστησαν σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσαν από κοινού η Αντιπ/ρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά και ο Αντιπ/ρχης Π.Ε. Φωκίδας κ. Κατσαγούνος Ευάγγελος με τη συμμετοχή του Αντιπ/ρχη Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Αναστασίου Γεωργίου και του Αντιπ/ρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Περγαντά Ιωάννη, καθώς και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Αγνιάδη Παναγιώτη και του Αντιδημάρχου Θηβαίων κ. Καμούτση Αναστάσιου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν η διερεύνηση δυνατότητας αντιμετώπισης του έκτακτου φαινομένου που δημιουργεί ο υπερπληθυσμός των μεδουσών, για τους λουόμενους στις παραλίες του Κορινθιακού Κόλπου.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Ο.Α.Κ. ενημέρωσε τους παριστάμενους για όλες τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που έγιναν εκ μέρους μας το τελευταίο διάστημα για το θέμα αυτό, καθώς και για την προσπάθεια που καταβάλλουμε για την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου, της τοποθέτησης πλωτού φράγματος σε παραλία του Κορινθιακού, μετά την σχετική τροποποίηση του νόμου, έτσι ώστε να διαπιστωθεί στην πράξη εάν διασφαλίζεται η προστασία των λουομένων.

Σε περίπτωση δε που αυτό καταστεί δυνατό και υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, εισηγηθήκαμε την εξεύρεση τρόπου χρηματοδότησης τέτοιων πλωτών φραγμάτων εκ μέρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς επίσης και την διευκόλυνση των υπηρεσιών της Περιφέρειας προς τους ενδιαφερόμενους, για την επίσπευση της διαδικασίας αδειοδότησης.

Σε κάθε περίπτωση συμφωνήθηκε από όλους τους παριστάμενους η διαρκής επικοινω-νία και συνεργασία για την αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος.

Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης