Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο των ρούχων

Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο των ρούχων


Το πλυντήριο σας καθαρίζει τις βρωμιές και τους λεκέδες από τα ρούχα σας...
Ποιος είπε όμως ότι δεν χρειάζεται καθάρισμα και το ίδιο το πλυντήριο; Λόγω των νερών, συχνά δημιουργούνται βρωμιές και ταυτόχρονα δυσάρεστη μυρωδιά. Η μυρωδιά αυτή μπορεί να μεταφερθεί ακόμη και στα ρούχα σας και για το λόγο αυτό απαιτείται το συχνό καθάρισμα της συσκευής σας. Σας παρουσιάζουμε απλές συμβουλές για να καθαρίσετε γρήγορα το πλυντήριό σας.

Κάδος

Για τον κάδο όπου πλένονται τα ρούχα σας, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα και να βάλετε σε λειτουργία τη συσκευή σας χωρίς απορρυπαντικό. Συγκεκριμένα, ρίξτε δύο φλιτζάνια ξύδι ή χυμό λεμονιού και να βάλτε το πλυντήριο στην θερμότερη λειτουργία του, ώστε να απομακρύνετε οσμές και στίγματα που ίσως έχουν δημιουργηθεί.

Θήκες πλύσης

Για τις θήκες πλύσης σας χρησιμοποιήστε έναν κουβά με ζεστό νερό. Αφού τα αφήσετε για λίγη ώρα, αφήστε τα να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια ψεκάστε τα με καθαριστικό σπρέι και ξαναξεπλύνετέ τα. Με τον τρόπο αυτό θα απομακρυνθεί κάθε πιθανός λεκές ή στίγμα που έχει μείνει από τα καθαριστικά.

Κάτω από το πλυντήριο

Σκουπίστε καλά κάτω από το πλυντήριο με ηλεκτρική σκούπα. Το γεγονός ότι δεν έρχεται σε επαφή με τα ρούχα σας δεν σημαίνει ότι δεν κάνει κακό στο πλυντήριο. Η σκόνη και τα χνούδια κάτω από τη συσκευή σας μπορεί να είναι υπεύθυνη για πιθανά βραχυκυκλώματα.

Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο των ρούχωνΣυμβουλές

Υπάρχουν ειδικά καθαριστικά στο εμπόριο για επίμονους λεκέδες που υπάρχουν στον κάδο σας.

Εάν τα ρούχα σας έχουν πάρει οσμές από το πλυντήριο πλύνετέ τα με μια δόση βόρακα.

Τα πλυντήρια που έχουν το άνοιγμα για τα ρούχα από μπροστά είναι πιο επιρρεπή στην κακοσμία και ίσως τη μούχλα σε σχέση με αυτά που έχουν το άνοιγμα επάνω.

Για να αποτρέψετε πιθανή κακοσμία μπορείτε να αφήνετε την πόρτα του πλυντηρίου σας ελαφρώς ανοιχτή.

Στη θήκη μαλακτικού υπάρχουν συνήθως υπολείμματα. Μπορείτε εκτός από το να τα καθαρίζετε, να χρησιμοποιήσετε ως μαλακτικό λευκό ξύδι.

Όση ώρα καθαρίζετε το πλυντήριό σας, φροντίστε να ελέγχετε τους σωλήνες και κατά πόσο είναι στη θέση τους όλα τα μέρη.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης