ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ



Προς

5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

Λάρισα

Θήβα 23 Απριλίου 2018

Αρ.Πρωτ.1166

Την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών συγκεντρώθηκαν, μετά από πρόσκληση του ΙΣ Θηβών , εκπρόσωποι επιστημονικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων της πόλεώς μας, προκειμένου να συζητηθεί η Απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την συγκρότηση στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, ορίζεται ΜΙΑ ΑΥΕ (πρωτοβάθμια ) και ΒΥΕ (δευτεροβάθμια) επιτροπή ανά νομό.

Στις επιτροπές αυτές παραπέμπονται θέματα υγειονομικής περίθαλψης, πιστοποίησης νόσου που επιφέρει ανικανότητα για εργασία, χαρακτηρισμού ανικανότητας για εργασία οφειλόμενη σε εργατικό ατύχημα ή επαγγελματική ασθένεια για αλλαγή θέσης εργασίας κρίσης ικανότητας προς εργασία για την υπαγωγή σε προαιρετική ασφάλιση.

Είναι επομένως κατανοητό ότι η παραπομπή των ΑΣΘΕΝΩΝ πολιτών, στις ΑΥΕ και ΒΥΕ εξελίσσεται σε μεγάλη σωματική ταλαιπωρία γι αυτούς και το κόστος μετακίνησης τους προς τις πρωτεύουσες των Νομών θα τους επιβαρύνει οικονομικά. Η εφαρμογή της απόφασης αυτής ,είναι μια εσφαλμένη παροχή δημοσίων υπηρεσιών προς τον πολίτη ο οποίος δεν έχει μόνον υποχρεώσεις ,αλλά και δικαιώματα ιδιαίτερα όταν είναι ασθενής.

Επιπλέον είναι μια απόφαση ισοπεδωτική που δεν λαμβάνει υπ όψη , τις ιδιαιτερότητες κάθε Νομού. Οι φορείς της Θήβας σας ενημερώνουν για την πόλη και την επαρχία Θήβας.

Η πόλη της Θήβας δεν συνδέεται με Υπεραστική Συγκοινωνία ( ΚΤΕΛ) με την πρωτεύουσα του Νομού, την Λιβαδειά. Για να μεταβούν οι ασθενείς ( εγκυμονούσες, άνθρωποι με βακτηρίες, ογκολογικοί ασθενείς ,άνθρωποι με αναπνευστικά και άλλου είδους προβλήματα) υποχρεώνονται να περιμένουν έξω από τη Θήβα για να ταξιδέψουν με το διερχόμενο Υπεραστικό λεωφορείο από Αθήνα συνήθως ΟΡΘΙΟΙ έως την Λιβαδειά. Λάβετε δε υπόψη σας, ότι η επαρχία Θήβας περιλαμβάνει πολλά και απομακρυσμένα χωριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης