ΠΥΡΙ ΘΗΒΑΣ:Πετούσαν πέτρες στα διερχόμενα αυτοκίνητα


Εξιχνιάσθηκαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπών και τέσσερις (4) περιπτώσεις φθορών, σε βάρος διερχόμενων οδηγών στην περιοχή του Πυρίου Θηβών
Οι δράστες πετούσαν πέτρες και τοποθετούσαν τεχνητά εμπόδια επί του οδοστρώματος, προκειμένου να πετύχουν την ακινητοποίηση των οχημάτων τους
Σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορέςσε βάρος εννέα (9) ημεδαπών και σε έξι (6) κηδεμόνες τους για παραμέληση της εποπτείας τους
Εξιχνιάστηκαν, χθες (11-07-2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών καιτέσσερις (4)περιπτώσεις φθορών, σε βάρος διερχόμενων οδηγών στην περιοχή του Πυρίου Θηβών.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, προέκυψε ότι δράστες των ανωτέρω αδικημάτων είναι εννέα (9) ημεδαποί ROMA, εκ των οποίων έξι ανήλικοι ηλικίας από 14 έως 17 ετών και τρεις ενήλικοι, ηλικίας 18, 20 και 29 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών.
Επιπλέον στην σχηματισθείσα δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και οι έξι (6) κηδεμόνες των ανηλίκων, ηλικίας από 32 έως 43 ετών, με την κατηγορία της παραμέλησης της εποπτείας τους.
Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, έχοντας ενωθεί σε εγκληματική ομάδα τουλάχιστον από τις αρχές Μαΐου του 2012 και δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και πάντα νυχτερινές ώρες, ακροβολίζονταν σε γέφυρα που βρίσκεται πλησίον του οικισμού ROMAστο Πυρί Θηβών και ακινητοποιούσαν διερχόμενους οδηγούς, κυρίως γυναίκες, με σκοπό την διάπραξη κλοπών.
Σύμφωνα με τη μεθοδολογία των δραστών (modusoperandi), αφού επέλεγαν τα υποψήφια θύματά τους, στην συνέχεια είτε πετώντας πέτρες, είτε τοποθετώντας διάφορα τεχνητά εμπόδια επί του οδοστρώματος (όπως ξύλα, καδρόνια, τσιμεντόλιθους κ.λ.π.), κατάφερναν να πετύχουν την ακινητοποίηση των οχημάτων τους και εκμεταλλευόμενοι την αναγκαστική τους στάθμευση και τον αιφνιδιασμό των οδηγών τους, εφορμούσαν και αφαιρούσαν από το εσωτερικό των οχημάτων, χρήματα, χρυσαφικά, προσωπικά έγγραφα και μικροαντικείμενα και μετά διέφευγαν και κρύβονταν στον παρακείμενο οικισμό τους.
Ειδικότερα, εξιχνιάσθηκαν δυο (2) περιπτώσεις κλοπών και συγκεκριμένα:
·         Την 09-06-2012 το βράδυ, αφαίρεσαν από Ι. Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 56χρονη ημεδαπή μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, δύο πιστωτικές κάρτες τραπεζών και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα (σχετικό το από 29-06-2012 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας).
·         Την 25-06-2012 τα ξημερώματα, αφαίρεσαν από Ι. Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 50χρονη ημεδαπή μία τσάντα που περιείχε διάφορα χρυσαφικά, το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ, τέσσερα βιβλιάρια τραπεζών, δύο κάρτες ανάληψης μετρητών και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.
Επιπλέον το χρονικό διάστημα από 05-06-2012 έως και 29-06-2012, οι δράστες, προκαλώντας φθορές, πέτυχαν την ακινητοποίηση ακόμη τεσσάρων (4) διερχόμενων οχημάτων με σκοπό την διάπραξη κλοπής, πλην όμως για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να την πραγματοποιήσουν.
Το προανακριτικό έργο διενεργείτο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ συνεχίζονται οιέρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή των δραστών στη τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης