Καταγγελία για Λ. ΚαράντζαληΔημοσιεύθηκε στο Lamiareport άρθρο με τίτλο: "Σκάνδαλο: Λουκάς κερνάει, Λουκάς πίνει ... εις υγείαν των ανέργων".

Δεν γνωρίζουμε εάν είναι βάσιμη η καταγγελία, γι' αυτό περιμένουμε διευκρινήσεις, αρκούμενοι στην αναδημοσίευση του άρθρου:

"Ο Κλέαρχος Περγαντάς φυσικά δεν ήξερε τίποτα για τον διπλοθεσίτη, συμπατριώτη του και Περιφερειακό Σύμβουλο με τον συνδυασμό του....

Ακόμα και τώρα τα "πιράνχας", που κατασπάραξαν το δημόσιο χρήμα, συνεχίζουν απρόκλητα και ξεδιάντροπα να αρπάξουν ότι μπορούν, την ίδια ώρα που τα παιδιά μας φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά ή παραμένουν άνεργα στις ατελείωτες λίστες του ΟΑΕΔ.

Την αποκάλυψη βόμβα έκανε χθες βράδυ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, ο Λεωνίδας Μολιώτης, ο οποίος εκπροσωπεί το ΕΒΕ στο Δ.Σ. της ΑΝ.ΔΙΑ. (Είναι η Αναπτυξιακή Διαχειριστική εταιρία προγραμμάτων, που ουσιαστικά λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα της Περιφέρειας, αφού συμμετέχουν σε αυτή οι Αναπτυξιακές των νομών της Περιφέρειας και τα Επιμελητήρια).

Όπως λοιπόν κατήγγειλε ο κ. Μολιώτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ Λουκάς Καράντζαλης, διόρισε τον εαυτό του Γενικό Διευθυντή στην Εταιρεία, ενώ ταυτόχρονα είχε και άλλο μισθό, αφού ήταν μόνιμος υπάλληλος της ΤΕΔΚ Βοιωτίας και τώρα της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας. Με απλά λόγια ο κύριος διπλοθεσίτης έκανε ένα δωράκι στον εαυτό του, με ετήσια αμοιβή 30.000 ευρώ, συν φυσικά τον μισθό που είχε σαν μόνιμος υπάλληλος της ΠΕΔ Στερεάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σοβαρό αυτό θέμα είχε θέσει πολύ έντονα στο Δ.Σ. της ΠΕΔ και ο Τάκης Συλεούνης, αλλά τόσο ο πρόεδρος της ΠΕΔ, όσο και ο Δήμαρχος Λιβαδειάς, το έκαναν "γαργάρα".

Το λόγο τώρα φυσικά έχει ο Εισαγγελέας, ενώ τίθεται μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά, αφού ο συγκεκριμένος πολυθεσίτης με τις "υπεράνθρωπες" ικανότητες και τις παχυλές αμοιβές, είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του"                                                                                                     

.Επιστολή - απάντηση απέστειλε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λουκάς Καράντζαλης, για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, μετά την καταγγελία του Λεωνίδα Μολιώτη για το σκάνδαλο στην ΑΝΔΙΑ, όπου είχε την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Γενικού Διευθυντή, ενώ ταυτόχρονα είναι και υπάλληλος της ΠΕΔ.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά!


Προς:
κ Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Κε Πρόεδρε

Παρακαλώ να αναγνώσετε την παρούσα επιστολή μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Δευτέρα 23-7-2012, διότι για οικογενειακούς και από καιρού προγραμματισμένους λόγους θα βρίσκομαι εκτός Στερεάς Ελλάδας, και δεν μπορώ να παρευρίσκομαι σε αυτή τη συνεδρίαση να τοποθετηθώ δια ζώσης.

Τις προηγούμενες ημέρες έλαβαν χώρα συκοφαντικά δημοσιεύματα σε τοπικά ΜΜΕ, σχετικά με την δραστηριοποίησή μου στην ΑΝΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας ως Διευθύνοντος Συμβούλου και την νομιμότητα ή όχι της ανάθεσης από το ΔΣ και την ΓΣ σε εμένα των αρμοδιοτήτων της Διοίκησης -Υπευθύνου Έργου και εν όψει αυτών είναι αυτονόητη η ανάγκη ενημέρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Δέχομαι αυτές τις ημέρες, όπως έχουν δεχθεί και άλλοι συνάδελφοι και τελικά και η ίδια η Περιφέρεια, μια μεγάλη συκοφαντική επίθεση, ένεκα της συμμετοχής μας σε διάφορους φορείς που συμμετέχει η Περιφέρεια άμεσα ή έμμεσα (αναπτυξιακές εταιρείες, επιτροπές κλπ). Η στοχοποίηση αυτή βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο κλίμα της εποχής και αναπαράγεται με μεγάλη ευκολία. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται δεν έχουν καμιά νομική βάση , εμφανίζονται όμως πολύ αληθοφανώς και διαμορφώνουν εντυπώσεις.

Η αλήθεια όμως έχει ως εξής:

1) Το Διοικητικό Συμβούλιο ανέθεσε επιπλέον καθήκοντα και αρμοδιότητες στον Διευθύνοντα Σύμβουλο , αυτές που είχε ο συνταξιοδοτούμενος εκείνη την περίοδο Διευθυντής, όπως προβλέπει το Καταστατικό της ΑΝΔΙΑ. Η ανάθεση αρμοδιοτήτων και έργου έγινε με αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικής Συνέλευσης, οι οποίες όπως και όλες οι διαδικασίες που έχουν πραγματοποιηθεί, έχουν ληφθεί και έχουν γίνει απολύτως νόμιμα και συνεπικουρία νομικών γνωμοδοτήσεων από τον Νομικό Σύμβουλο της ΑΝΔΙΑ, του Ορκωτού Λογιστή που ελέγχει τις οικονομικές καταστάσεις της ΑΝΔΙΑ και της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΕΤΑΑ-Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης , του πλέον εξειδικευμένου και έμπειρου φορέα στη χώρα για θέματα Αυτοδιοίκησης και Αναπτυξιακών Εταιριών και συμβούλου του Υπουργείου Εσωτερικών . Η Σύμβαση έργου έχει νομίμως υπογραφεί και από τον Πρόεδρο και από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κατόπιν απόφασης του ΔΣ, και όπως προβλέπουν οι σχετικές αποφάσεις διαχείρισης της ΑΝΔΙΑ.

2) Η αμοιβή που προβλέπει η Σύμβαση Έργου είναι κατά πολύ μικρότερη από την αμοιβή του προηγούμενου, ο οποίος αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης . Η καθαρή αμοιβή σε μένα ήταν τελικά, μετά των αφαιρέσεων του ΤΕΒΕ, των παρακρατηθέντων και αναλογούντων φόρων και των βενζινών για την κίνησή μου από Λιβαδειά στη Λαμία για τις δουλειές της ΑΝΔΙΑ, αναλογούν ποσό μικρότερο των 1.000 ευρώ το μήνα. Εάν το ποσό αυτό είναι τεράστιο, που δημιουργεί σκάνδαλο παχυλών αμοιβών, για έναν Περιφερειακό Σύμβουλο που θέλει να ασκήσει τα καθήκοντα που του ανατίθενται ευσυνείδητα, τότε ποια η καταστατική θέση του Περιφερειακού Συμβούλου; Είναι διπλοθεσία η άσκηση ενός έργου ή μιας αρμοδιότητας στα πλαίσια του ρόλου μας ως εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι; Υφιστάμεθα καθημερινά τεράστια ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, στα πλαίσια των καθηκόντων μας και των ευθυνών μας, των όποιων αρμοδιοτήτων έχει κάθε φορά ο κάθε Περιφερειακός Σύμβουλος, κινδυνεύουμε καθημερινά με τα δικά μας αυτοκίνητα στους δρόμους, κάνοντας χιλιάδες χιλιόμετρα , βάζοντας από τη τσέπη μας όλα αυτά τα κόστη. Γιατί πρέπει να υφιστάμεθα και όλη αυτή την ηθική και ψυχική φθορά;3) Δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο με την επαγγελματική μου απασχόληση, διότι δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος αλλά υπάλληλος ΝΠΙΔ, στο οποίο επιτρέπεται η συμπληρωματική απασχόληση σε άλλα έργα και δραστηριότητες με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Απόδειξη αυτού ότι είμαι ασφαλισμένος στο ΤΕΒΕ επί 20 συνεχή χρόνια.4) Τα προηγούμενα χρόνια 2007-2010 ασκούσα τα καθήκοντα του Προέδρου της ΑΝΔΙΑ, και στη συνέχεια από το 2010 και μετά τα καθήκοντα του Διευθύνοντα Συμβούλου χωρίς καμιά αμοιβή . Μέχρι τότε ήμουνα καλός ; Και όταν πριν από ένα χρόνο το ΔΣ μου ανέθεσε, επιπλέον καθήκοντα όπως σαφώς προβλέπεται στο Κατασταστικό της ΑΝΔΙΑ, λόγω της επιστημονικής μου γνώσης και εμπειρίας, να οργανώσω και να τρέξω άμεσα τα θέματα της ΑΝΔΙΑ, διότι η ΑΝΔΙΑ βρισκότανε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο ανάπτυξης και ετίθεντο ακόμα και θέματα για την βιωσιμότητά της, έγινα νομικά ή ηθικά επιλήψιμος; Ας κριθούμε επιτέλους για το έργο μας και την αποτελεσματικότητά μας. Και δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο ούτε να διαφεύγει της προσοχής μας , ότι η ΑΝΔΙΑ ελέγχεται απολύτως σε όλες τις δαπάνες, παραστατικό –παραστατικό , και ως προς την νομιμότητα και ως προς το εύλογο του κόστους, όπως ελέγχεται τα τελευταία χρόνια και από ορκωτούς λογιστές, με απόφαση του ΔΣ, χωρίς θεσμική υποχρέωση γι΄αυτό. Να ενημερώσω ακόμη, ότι η ΑΝΔΙΑ είναι ένας φορέας απόλυτα υγιής, με διοίκηση από εκπροσώπους των επιμελητηριακών και αναπτυξιακών φορέων από όλους του Νομούς της Στερεάς Ελλάδας και όλων των πολιτικών αποχρώσεων, έχει διασφαλισμένη τη βιωσιμότητά της για όλα τα επόμενα χρόνια και είναι ένας αξιόπιστος φορέας για το σύνολο της λειτουργίας της.

5) Ακόμη θα ήθελα να δηλώσω ότι στην ίδια συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της 18-7-2012 και πριν υπάρξουν τα προσβλητικά για μένα δημοσιεύματα που έλαβαν χώρα τις επόμενες ημέρες, δήλωσα παραίτηση από τα όποια έμμισθα καθήκοντα στην ΑΝΔΙΑ, για προσωπικούς λόγους.

Τελειώνοντας θα ήθελα να κάνω μια έκκληση. Ας μη πετροβολάμε οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη της Περιφέρειας και της χώρας μας και ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική στιγμή που ο τόπος μας έχει ανάγκη την συσπείρωση όλων των δυνάμεών του. Ας μη δημιουργούμε άλλη σύγχυση στην κοινωνία.

Λιβαδειά 23 – 7 – 2012

Λουκάς Καράντζαλης
Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης