ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ- ΤΟΥ Δ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


Η δαιμονοποίηση ενός προσώπου, ενός θεσμού, μιας ιδέας, μιας ιδεολογίας υπήρξε, αιώνες τώρα, ένα διαχρονικά χρήσιμο

και αποτελεσματικό εργαλείο προπαγάνδας και εκφοβισμού των πολιτών από τις πάσης φύσεως εξουσίες. Πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές, θρησκευτικές κ.τ.λ.
 Αλλά αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας αναδύεται από τα πιο σκοτεινά ωκεάνεια βάθη του «ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ» και κάνει υπερήφανο τον Όργουελ για τη διαχρονικότητα και την επικαιρότητα του μυθιστορήματός του «1984».


  Πολιτευτές απίστευτα «πονηροί», «σατανικοί» και με έντονα εύπλαστα δημοκρατικά αντανακλαστικά, με προγεφυρώματα μικρούς και μεγάλους παπαγάλους στο χώρο των ΜΜΕ, ανακάλυψαν εσχάτως το μεγάλο εχθρό της χώρας και του λαού.

    Λέγεται Νίκος Φωτόπουλος και είναι συνδικαλιστής-πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Γέννημα-θρέμμα του ΠΑΣΟΚικής εμπνεύσεως συνδικαλισμού όπου κράτος, κόμμα και συνδικαλιστές- υπάρχουν και εξαιρέσεις σε κάθε κανόνα- διατηρούν έντονα αιμομικτικές σχέσεις. (το επιτυχημένο μοντέλο αντέγραψε πιστά και η Ν.Δ.). Την πάτησαν, όμως, όπως ο παρανοϊκός επιστήμονας στην ταινία «Φρανκεστάιν Τζούνιορ» όταν στην πορεία αδυνατεί να ελέγξει το δημιούργημά του. Είναι σα να σηκώνουν το κεφάλι ψηλά, να φτύνουν και να μην καταλαβαίνουν ότι η ροχάλα επιστρέφει στο πρόσωπό τους. 

    Και βέβαια δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τόσα και τόσα υπέροχα παιδιά τους, που είτε παραμένουν πειθήνια όργανα των μνημονιακών επιλογών τους είτε κατέκτησαν υψηλά αξιώματα και ξέχασαν το αγωνιστικό τους παρελθόν.


     Προσπάθησαν  μάλιστα  και προσπαθούν να συνδέσουν και να χρεώσουν τον κ. Φωτόπουλο στο ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρώτα φιλοτέχνησαν με μαεστρία το αρνητικό προφίλ του «κακού παραδείγματος». Στον αγώνα τον καλό συστρατεύτηκε  εσχάτως και η «Χρυσή Αυγή», που να μου το θυμηθείτε θα γίνει ο σιδηρούς βραχίονας του κατεστημένου. Ο εκπρόσωπός της κ. Κασιδιάρης εξαπέλυσε μύδρους και «απειλές» κατά των κ.κ. Τσίπρα και Φωτόπουλου. «Είμαστε μια ωραία… παρέα», που θα ‘λεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος.


      Το πρόβλημά τους δεν είναι ο Ν. Φωτόπουλος αλλά η στάση του απέναντι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και στις βάρβαρες επιλογές του μνημονίου. Δεν τους ενδιαφέρει το πρόσωπο αλλά η αποδόμηση και η απαξίωση του θεσμού Συνδικαλισμός, ως έννομη, συνταγματική, πλην όμως αντισυστημική, ριζοσπαστική αμφισβήτηση των επιλογών τους προς όφελος των εργαζομένων, του λαού και της χώρας.


    Δεν υπερασπίζομαι το. Φωτόπουλο, πολλώ δε μάλλον εκφυλιστικά δείγματα στον συνδικαλισμό. Όμως, οργίζομαι μπροστά στα φαινόμενα υποκρισίας και φαρισαϊσμού απίστευτων τύπων που με ύφος χιλίων καρδιναλίων (ουαί υμίν) φοράνε τη μάσκα του δήθεν υπεύθυνου πατριώτη και  κόπτονται για αξίες και θεσμούς που διέσυραν και συνεχίζουν να διασύρουν με τις πράξεις τους.


    Αν έχουν να πουν ή να κάνουν κάτι χρήσιμο για τον κοσμάκη που υποφέρει έχει καλώς. Αλλέως «ας ποιήσωσιν νήσσαν», αφού με τις επιλογές τους οδήγησαν μια ευλογημένη χώρα και τους ανθρώπους της στην έσχατη φτώχεια και εξαθλίωση.


    Το να βαφτίζεις ως ανεύθυνη ή αντιπατριωτική στάση, σε συνθήκες εργασιακής κόλασης, ακόμα και την πρόθεση για την άσκηση ενός δημοκρατικού δικαιώματος διεκδίκησης, ξεπερνά κάθε όριο αντιδημοκρατικότητας και θίγει τον πυρήνα του Συντάγματος.


    Δεν ξέρω βέβαια αν τα πήραν όλα ή τι άλλο έχουν να πάρουν όμως ο ελληνικός λαός διαθέτει αξιοπρέπεια και περηφάνια. Και είναι φρόνιμο (ευκαιρία για στοιχειώδη υπευθυνότητα) να μη δοκιμάζουν τα όρια των αντοχών και της υπομονής του κόσμου, να μην παίζουν με τα νεύρα του, και πολύ περισσότερο να μην προσβάλλουν βάναυσα τη νοημοσύνη του, ή με άλλα λόγια αυτό που ονομάζουμε «κοινό νου».

thiva nikolas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης