ΝΑ ΓΕΛΑΣ Ή ΝΑ ΚΛΑΙΣ!....

 


του Δημήτρη Αλεξάνδρου

Έμπλεον συγκινήσεως, εβούρκωσεν, άχρι δακρύων ,
άπαν το πανελλήνιον εις το άκουσμα της συγκλονιστικής δηλώσεως του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά: «Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό», είπε. Φοβερό!...


Επιτέλους ένας πολιτικός που έκανε το ντόπιο και διεθνές κατεστημένο να «τρέμņ». Ούτε ο καλός Σαμαρείτης να ‘τανε.

Το άρθρο 22 παρ. 1 του Συντάγματος αναφέρει: «Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών»

Θεώρησαν λοιπόν όλοι οι πολίτες, και κυρίως οι άνεργοι, ότι ο καλός μας πρωθυπουργός που επικαλείται και σέβεται το Σύνταγμα είναι υπερασπιστής των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων. Σου λέει τι Αντωνάκης Σαμαράς, τι Αντώνης Σαμαράκης.

Αλλά η προσήλωση του κ. Σαμαρά στο Σύνταγμα και στα δικαιώματα, όρια δε γνωρίζει. Στο άρθρο 23 παρ. 1 και 2 διαβάζουμε:

παρ.1: «Το κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας» και

παρ.2: «Η απεργία αποτελεί δικαίωμα για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών και εργασιακών συμφερόντων των εργαζομένων».

Αυτά τα δικαιώματα έσπευσαν να διασφαλίσουν τα σιδερόφρακτα ΜΑΤ του κ. Σαμαρά στη Χαλυβουργική. Για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, για την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, για τον εργασιακό μεσαίωνα, για την τρομοκρατία, την πείνα, την απελπισία, τους δεκάδες αυτόχειρες… μούγκα. Αυτά τα δικαιώματα εννοούσε ο κ. πρωθυπουργός.

Εσάς πού πήγε το μυαλό σας;

Το σπάσιμο της απεργίας με τη βία. Η προστασία του εργοδότη-βιομηχάνου. Το χτύπημα των αγώνων του λαού σε όλα τα μέτωπα. Το γονάτισμα, η τρομοκράτησή του.

Τι λέτε θα τους περάσει;

Υ.Γ. Όσο για το ακκιζόμενο μορμολύκειο που έχουν ξαμολήσει και το βάζουν να αλυχτά ως προνομιακός εκπρόσωπός τους στα ΜΜΕ, και το οποίο ταύτισε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και συνδικαλιστές με τη Χρυσή Αυγή στα γεγονότα της Χαλυβουργικής, τι να πώ; Του αξίζει ένα Χρυσό Αυγό. Τον Άδωνι εννοώ, για όσους δεν κατάλαβαν. Το πρώτο ξαδελφάκι της Χρυσής Αυγής έως χθες. Στην ζεστή αγκαλιά της μητριάς ΝΔ σήμερα που πριν λίγο καιρό ήταν μισητή αντίπαλος και άσπονδη φίλη συνάμα.




thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης