ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ολοκληρώθηκε η Απεργία της 12 Νοέμβρη.

Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρόν μέλη από το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας, το Σωματείο Οικοδόμων Θήβας , το Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Θήβας, το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Επαρχίας Θήβας, εργαζόμενοι, νέοι και γυναίκες από την ευρύτερη περιοχή.

Χαιρετισμούς απηύθυναν από το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Επαρχίας Θήβας ο Δημήτρης Θεοδώρου και από την Ομάδα Θήβας της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας η Γεωργία Μαργαρίτη.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Γκούμας μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Βοιωτίας και μέλος της Γραμματείας Θήβας του ΠΑΜΕ. Στην ομιλία του απέδωσε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους απεργούς σε μια σειρά χώρους της περιοχής (ΜΟΡΝΟΣ, ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ, ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, ΕΑΒ, ΣΝΑΪΝΤΕΡ, ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΛΑΡΚΟ, PEPSI, ΖΟΥΡΑΣ).

Έγινε αναφορά «στο τεράστιο προμελετημένο έγκλημα που προχωρούν Κεφάλαιο - ΕΕ - Κυβέρνηση για να διαλύσουν την κοινωνική ασφάλιση, για νέες περικοπές στις συντάξεις, μείωση των επικουρικών και αύξηση των εισφορών, στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας».

Τονίστηκε πως η λύση βρίσκεται στη «δημιουργία της δικής μας συμμαχίας απέναντι στο μπλοκ των δυνάμεων που μας θέλουν στο καναπέ μας. Μπορούμε και πρέπει να δείξουμε το δρόμο για τον κοινό αγώνα εργατών, αγροτών, επαγγελματιών, νέων και γυναικών απέναντι στην πολιτική των συμφερόντων των πολυεθνικών. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ». «Τώρα δοκιμάζουμε την δική μας δύναμη λέμε το δικό μας όχι, κάνουμε την δική μας εργατική λαϊκή αντιπολίτευση. Το ασφαλιστικό που, δεν κατάφεραν να το γκρεμίσουν συθέμελα στα πέντε χρόνια της κρίσης δεν θα τους επιτρέψουμε να το γκρεμίσουν οι «δήθεν αριστεροί» για λογαριασμό του κεφαλαίου. Η δύναμη του λαού είναι ανεξάντλητη. Όλοι μαζί με ανυποχώρητο σκληρό ταξικό αγώνα, μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε. Να κινηθεί γη και ουρανός για να μην περάσει η διάλυση του κοινωνικο - ασφαλιστικού συστήματος! Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες και κινητοποιήσεις ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης