Κατάμεστο το Συνεδριακό Αλιάρτου στην ομιλία Πανούση-βίντεο,φωτοΜεγάλη επιτυχία η εκδήλωση με τον Γιάννη Πανούση στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου.   
Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου ο καθηγητής Εγκληματολογίας στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,πρώην πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης,πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη,κ.Γιάννης Πανούσης ,μίλησε σε ένα κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου με θέμα: <<Μορφές εγκληματικότητας>>.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας μίλησε για τα θεμελιώδη ζητήματα της εγκληματολογίας.Για την βία και την εγκληματικότητα,για την εικόνα του εγκληματία,για την εγκληματικότητα στις πόλεις και για την αντιεγκληματική πολιτική.
Μίλησε για τον θεσμό των Τοπικών Συμβουλίων πρόληψης της εγκληματικότητας ως δυνατότητα και της κοινωνίας και των πολιτών να παρεμβαίνει σε θέματα που έχουν σχέση με την πρόληψη της εγκληματικότητας.Ο θεσμός αυτός στηρίχθηκε σε πρόταση του κ.Γιάννη Πανούση, ως μέλους της Συντονιστικής ομάδας,στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης το 1999.
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αναφορά του στο οργανωμένο έγκλημα,το οποίο σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης λαμβάνει απειλητικές  διαστάσεις.
Ο δήμαρχος Αλιάρου-Θεσπιέων κ.Γιώργος Ντασιώτης στην ομιλία του ευχαρίστησε τον κ.Γιάννη Πανούση για την παρουσία του στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων και στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αλιάρτου. Μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Αστυνομία με σκοπό την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.Αυτό κάνει πράξη ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων.
Ο πρόεδρος της Εταιρίας Βοιωτικών Μελετών κ.Νικόλαος Κόλλιας αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του καθηγητή κ.Γιάννη Πανούση.Μίλησε για την προσπάθεια του Ελεύθερου Λαικού Πανεπιστημίου Αλιάρτου που αφορά σε θέματα παιδείας και πολιτισμού για τους πολίτες της Βοιωτίας.
Ο πρόεδρος του συλλόγου ‘’Το Κοινόν των Βοιωτών’’κ.Οδυσσέας Καρβούνης,μίλησε για την αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός οργανωμένου και ευνομούμενου κράτους για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.
Ακολούθησε δημιουργικός διάλογος με τους πολίτες στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου.Σύντομη παρέμβαση στην εκδήλωση έκαναν ο κ.Βασίλης Καραποστόλης καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Νικόλαος Σανιδάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης