ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΑΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Οι αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, οι αγώνες για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών, κεκτημένων και αναγκών ενάντια στην κερδοσκοπία, είναι το όπλο του λαού ενάντια ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους εκβιασμούς οικονομικών και πολιτικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας.

Για την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, την κατάργηση του εργασιακού μεσαίωνα, των ελαστικών μορφών εργασίας, την επαναφορά του κατωτάτου μισθού στα 751 ευρώ.

Για την διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, για αξιοπρεπείς συντάξεις, καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

Για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την μείωση της ανεργίας με στοχευμένο Εθνικό και Τοπικό Σχεδιασμό και την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων με κοινωνική ανταποδοτικότητα. Να δώσουμε έμφαση σε νέες μορφές κοινωνικής συναιτεριστικής οικονομίας.

Για την αναδιανομή του πλούτου προς όφελος του εργαζόμενου λαού, χτυπώντας την διαπλοκή και αυξάνοντας την φορολογία των εχόντων και του κεφαλαίου.

Για την προστασία της «πρώτης κατοικίας» των ευάλωτων πολιτών που θίχτηκαν από την κρίση, από τους πλειστηριασμούς.

Για αναβάθμιση της δημόσια υγείας και παιδείας, υγειονομική κάλυψη όλων των ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

Για την ελεύθερη άσκηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων απέναντι σε κάθε μορφή εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας.

Καλούμε τα συνδικαλιστικά όργανα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να οργανώσουν και να προστατέψουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς τους, απέναντι σε μειώσεις μισθών, σε απλήρωτη εργασία, σε παραβιάσεις των ωραρίων, σε εργοδοτική τρομοκρατία. Να αναπτύξουν την εργατική αλληλεγγύη. Να καθοδηγήσουν διεκδικητικές κινητοποιήσεις. Να συμβάλλουν δημιουργικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση με προτάσεις. Να προάγουν την κοινωνική οικονομία με συνεταιρισμούς εργαζομένων. Να αναπτύξουν μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση των φαινομένων της ανθρωπιστικής κρίσης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης