Συνελήφθη 29χρονος μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ενέχεται στη διάπραξη κλοπών χαλκού απο ΔΕΗ Λιβαδειάς


  Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε περιοχή των Αθηνών

Σε βάρος του 29χρονου καθώς και τεσσάρων (4) ακόμα ατόμων, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών

Εξιχνιάσθηκαν μέχρι τώρα, (59) κλοπές και φθορές μετασχηματιστών από περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, οι οποίες διαπράχθηκαν τουλάχιστον από τις αρχές Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους

Συνολικά το βάρος του κλεμμένου χαλκού ξεπερνάει τους (9) τόνους, με τη ζημιά που έχει υποστεί η Δ.Ε.Η. Λιβαδειάς από τις φθορές να ανέρχεται περίπου στις (271.000) ευρώ

Κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 29χρονου, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και χειροκίνητα εργαλεία που χρησίμευαν για την αποκόλληση καλωδίων υψηλής τάσεως και μετασχηματιστών

Συνελήφθη, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, χθες (18-11-2015) το μεσημέρι σε περιοχή των Αθηνών, ένας 29χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ενέχεται στη διάπραξη κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. Λιβαδειάς.

Σε βάρος του, καθώς και σε βάρος τουλάχιστον τεσσάρων (4) ακόμη ατόμων, τα στοιχεία της ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών.

Ειδικότερα, χθες (18-11-2015) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αστυνομικοί της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, που εκτελούσαν περιπολία στην περιοχή του Ορχομενού, εντόπισαν να κινείται ύποπτα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα (4) άτομα και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Όμως ο οδηγός αυτού ανέπτυξε ταχύτητα, εγκατέλειψαν το εν λόγω όχημα στην περιοχή της Υλίκης και τράπηκαν σε φυγή.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς και χειροκίνητα εργαλεία, τα οποία χρησίμευαν στην αποκόλληση καλωδίων υψηλής τάσεως και μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η., ενώ ομοίως κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ανήκει στον 29χρονο, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη χθες (18-11-2015) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε περιοχή των Αθηνών, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 29χρονος μαζί με άγνωστο αριθμό ατόμων, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση. Στο πλαίσιο αυτό, ο 29χρονος παρείχε οχήματα ιδιοκτησίας του στα υπόλοιπα μέλη, για τη διευκόλυνση και υποβοήθηση της ομάδας με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τη δράση της οργάνωσης, τα μέλη της κατά το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από τις αρχές Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, ενέχονται με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, σε τουλάχιστον πενήντα εννέα (59) κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. Λιβαδειάς, σε περιοχές της Βοιωτίας (Αλίαρτος, Αλαλκομενές, Άγ. Σπυρίδωνας, Υψηλάντη, Καρυά, Άγ. Γεώργιος, Άγ. Δημήτριος, Πέτρα, Χαιρώνεια κ.α.) και της Φθιώτιδας (Αμφίκλεια, Λευκοχώρι, Κάτω Τιθωρέα κ.α.).

Το συνολικό βάρος του χαλκού που αφαιρέθηκε, ανέρχεται στους εννέα (9) τόνους και (900) κιλά, ενώ η ζημιά που προκλήθηκε στους μετασχηματιστές της ανωτέρω επιχείρησης υπολογίζεται περίπου στις (271.000) ευρώ.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας, να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεση της, καθώς και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή της οργάνωσης και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε σήμερα (19-11-2015) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης