Θήβα: Με επιτυχία η Πεζοπορία στο πλαίσιο πρόληψης του Σακχαρώδους Διαβήτη


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου η δράσης της πεζοπορίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Θηβών, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θηβαίων, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.) και ο Δημοτικός Οργανισμός (Δ.Ο.Θ.), με την υποστήριξη των Ιατρικού Συλλόγου Θηβών και Φαρμακευτικού Συλλόγου Θήβας,  στο πλαίσιο του Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Πρόληψης & Προαγωγής Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων – Ηπιόνη για τον Σακχαρώδη Διαβήτη .

Στη δράση συμμετείχαν οι εργαζόμενοι όλων των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της ΔΗΚΕΘ και του ΔΟΘ, μέλη συλλόγων και φορέων της περιοχής και δημότες. Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ κ. Καμούτσης Αν., που μίλησε και για το εν λόγω πρόγραμμα και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κουτσοδήμος Δ.

Η πεζοπορία ήταν η πρώτη δράση της συμμετοχής στην εκστρατεία πρόληψης του Σακχαρώδους Διαβήτη. Θα ακολουθήσουν ομιλίες από ειδικούς καθώς και δωρεάν μετρήσεις σακχάρου με τη βοήθεια των νοσηλευτριών των δομών του Βοήθεια στο Σπίτι και των ΚΑΠΗ, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των οποίων θα γνωστοποιούνται σταδιακά. Έχουν, επίσης, εκδοθεί ενημερωτικές αφίσες και φυλλάδια.
Σκοπός του προγράμματος και των δράσεων αυτού είναι η προάσπιση και προαγωγή της υγείας των ηλικιωμένων ατόμων, η ενίσχυση του πολυδύναμου ρόλου τους στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον, η ευαισθητοποίηση των πολιτών, η ενημέρωση της κοινής γνώμης για θέματα υγείας και η ενίσχυση του σχεδιασμού και της ενδυνάμωσης του ρόλου του φιλικού περιβάλλοντος για τα ηλικιωμένα άτομα στην κατοικία, στην πόλη και στις υπηρεσίες.

Ευχαριστούμε θερμά τους ακόλουθους χορηγούς της εκδήλωσης:
Φωτογραφείο Χρ. Μακρυπούλια
Prisma Art- Π. Δέδες
Θ. Καλαφάτης – Χρώματά-Υδραυλικά
Σ.Χ. Σταμάτης & ΣΙΑ Ο.Ε.
Πέντε Α.Ε.- Γαλαξίας
Κάβα Ανδριανού Κ.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά για τη σημαντική συμβολή τους στην ομαλή διεξαγωγή της πεζοπορίας την ΤΡΟΧΑΙΑ ΘΗΒΩΝ και το ΕΚΑΒ.http://permisospress.blogspot.gr/2015/11/blog-post_154.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης