Με επιτυχία οι εκδηλώσεις της 1ης Μάη του Π.Α.ΜΕ. Θήβας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 1ης Μάη, ύστερα και από τη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην προτομή Πινδάρου στη Θήβα. Οι εργαζόμενοι της περιοχής, τις προηγούμενες μέρες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Ε.Κ.Θ. μια ταινία-αφιέρωμα στον ηρωικό αγώνα των απεργών στη «Χαλυβουργία Ελλάδας», ενώ παράλληλα στο χώρο υπήρχε και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για το Μάη του ‘36, από συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ. και έκθεση εργατικού βιβλίου.
Η συγκέντρωση περιελάμβανε σύντομη ιστορική αναδρομή στους αγώνες της εργατικής τάξης από το Σικάγο του 1886 μέχρι και σήμερα. Χαρετισμό απηύθυναν από το Σωμαείο Συνατξιούχων ΙΚΑ ο Θοδωρής Λιαμπότης και από την ομάδα γυναικών Θήβας της ΟΓΕ η Γεωργία Μαργαρίτη. Στην κεντρική ομιλία ο Θέμης Μήλιος, Γραμματέας του Σωματείου Χημικής Βιομηχανίας «ο Σπάρτακος» και μέλος της Γραμματείας Θήβας του ΠΑΜΕ, τόνισε πως οι νεκροί της Πρωτομαγιάς τιμούνται όχι με μνημόσυνα αλλά συνεχίζοντας τον αγώνα που άφησαν παρακαταθήκη τα προηγούμενα 129 χρόνια. Έκανε λόγο για την ευθύνη που έχουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ευρύτερη περιοχή καλλιεργώντας ένα κλίμα συμβιβασμού και αναμονής προς τη νέα συγκυβέρνηση. Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος για να μπορέσει από καλύτερες θέσεις να ανακτήσει όλες τις απώλειες που υπέστησε τα προηγούμενα χρόνια και να διεκδικήσει την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του.
http://permisospress.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης