Φθορές σε 16 τάφους στη Θήβα- Είκοσι επτά συλλήψεις στη Στερεά για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι επτά (27) άτομα, για διάφορα αδικήματα

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, προϊόντα κλοπών, ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μαχαίρι και διάφορα είδη παραεμπορίου


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Β’ & Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Εύβοιας & Φθιώτιδας, της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας, των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών, Λαμίας & Χαλκίδας, των Αστυνομικών Τμημάτων Λαμίας, Χαλκίδας, Αμφίκλειας Φθιώτιδας, Καρύστου Ευβοίας & Λιδορικίου Φωκίδας, καθώς και των Τμημάτων Τροχαίας Θήβας, Λιβαδειάς & Ιτέας Φωκίδας, συνολικά είκοσι επτά (27) άτομα για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

•    Τέσσερις (4) ημεδαποί (τρεις στη Χαλκίδα και ένας στα Σκούρτα Βοιωτίας), για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.
•    Ημεδαπός στο Πυρί Θηβών για κλοπή, παράβαση του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και περιύβριση νεκρών. Ειδικότερα, προκάλεσε φθορές σε δεκαέξι (16) τάφους κοιμητηρίου της περιοχής και αφαίρεσε από αυτούς, μπρούτζινα και μεταλλικά αντικείμενα. Κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και ένα μαχαίρι, μήκους (19) εκατοστών, που βρέθηκε στη κατοχή του.
•    Ημεδαπός στο Μπράλο Φθιώτιδας, για κλοπή υαλοπινάκων, αξίας (2.000) ευρώ.
•    Έξι (6) άτομα (ένας ημεδαπός και μία αλλοδαπή στη Θήβα, δύο ημεδαποί στη Λαμία, ένας ημεδαπός στα Φύλλα Ευβοίας και ένας αλλοδαπός στο Μαλανδρίνο Φωκίδας), σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν - κατά περίπτωση - Εντάλματα Σύλληψης και καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    Δέκα (10) άτομα (τρεις ημεδαποί στη Λαμία, τρεις ημεδαποί στο Δομοκό Φθιώτιδας, ένας ημεδαπός στη Θήβα, ένας ημεδαπός στη Λιβαδειά, ένας αλλοδαπός στη Κάρυστο Ευβοίας και ένας αλλοδαπός στην Ιτέα Φωκίδας), για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    Δύο (2) αλλοδαποί στην ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.
•    Αλλοδαπός στο Βαθύ Ευβοίας, για παράβαση νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν (350) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.
•    Αλλοδαπός στη Λαμία, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.
•    Ημεδαπός στη Χαλκίδα, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
http://permisospress.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης