Κρουνός έβαλε «φωτιά» στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

 Φωτιές έχει ανάψει στο εσωτερικό της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιαίων το ζήτημα που αφορά στην άρδευση καλλιεργειών με νερό από κρουνό που τοποθετήθηκε πρόσφατα σε περιοχή κοντά στο γήπεδο και έχει αποτελέσει αντικείμενο έντονων συζητήσεων στην τοπική κοινωνία.

Μάλιστα χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης συγκάλεσε σύσκεψη της δημοτικής του ομάδας χωρίς ωστόσο να εκτονωθεί η τεταμένη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες και για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή την περασμένη εβδομάδα ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Ηρακλής Μπαλόκας εντόπισε έναν αγρότη να ποτίζει βράδυ από ένα κρουνό που είχε τοποθετηθεί πρόσφατα λίγα μέτρα από το χωράφι που καλλιεργούσε.

Με δεδομένο οτι η δημοτική αρχή και ο κ. Ντασιώτης με ανοιχτή επιστολή του προς τους δημότες τους καλεί να μην σπαταλάνε το νερό που «είναι αγαθό» και «ανήκει σε όλους μας» και «η αλόγιστη σπατάλη δείχνει έλλειψη Παιδείας και αλληλεγγύης προς τον συγχωριανό αλλά κυρίως αδιαφορία για τα παιδιά μας που θα το στερηθούν εξ αιτίας μας» ενώ παράλληλα τονίζει πως «η όποια έλλειψη παρατηρηθεί θα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε υπερκατανάλωση», ο κ. Μπαλόκας ως Δημοτικός Σύμβουλος και μάλιστα της πλειοψηφίας ασχολήθηκε με το θέμα.

Θεωρώντας οτι κανείς δεν μπορεί να παίρνει το νερό του Δήμου δωρεάν όταν μάλιστα για οφειλές έχουν γίνει διακοπές ύδρευσης σε δημότες, αναζήτησε κάποια σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Κάποιες εξηγήσεις οτι ο συγκεκριμένος αγρότης που έπαιρνε το νερό θα έκανε δωρεά στο κοινωνικό παντοπωλείο δεν τον έπεισαν και απευθύνθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αλιάρτου αλλά και στην Αστυνομία στη Λιβαδειά για να παρέμβουν.

Την ίδια στιγμή κάτοικοι αλλά και αγρότες της περιοχής έχουν εξαγριωθεί και ζητούν από τον Δήμο εξηγήσεις ενώ ο Η. Μπαλόκας φέρεται αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει την κατάσταση ζητώντας αρμοδίως να μάθει ποιός και με ποιά αρμοδιότητα αποφάσισε να επιτρέψει(;) στον αγρότη να ποτίζει με νερό από τον νέο κρουνό που τοποθετήθηκε, (κάποια μέτρα πιο μακριά υπήρχε και υπάρχει άλλος κρουνός), τονίζοντας σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες οτι δεν είναι δυνατόν η δημοτική αρχή να λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά αλλά και οτι ο ίδιος τιμήθηκε με την ψήφο των συμπολιτών για να υπηρετεί τον δήμο και τους δημότες και κανέναν άλλο.

Με το θέμα έχει ασχοληθεί και η αντιπολίτευση και στις προθέσεις του Φ. Σαγάνα είναι να ζητήσει απαντήσεις στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το γεγονός τέλος έχει και άλλη πλευρά, την χιουμοριστική, αφού ορισμένοι αν και φανερά αγανακτισμένοι έλεγαν αστειευόμενοι  οτι θα ζητήσουν από τη δημοτική αρχή αντί να πληρώνουν το νερό σύμφωνα με τους υδρομετρητές να πηγαίνουν… μανέστρα στο κοινωνικό παντοπωλείο…

Όπως και να έχει πάντως από σεβασμό αν μη τι άλλο προς τους δημότες μια επίσημη ενημέρωση δεν είναι απλά αναγκαία αλλά επιβάλλεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης