Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Εργασίας της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου, με αφορμή την επίσκεψη στην ΓΣΕΒΕΕΚλιμάκιο του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τον Υπεύθυνο του Τομέα, Βουλευτή Επικρατείας Βασίλη Οικονόμου, τους Βουλευτές Πρεβέζης Στ. Γιαννάκη, Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρο, Θεσπρωτίας Βασ. Γιόγιακα και τα στελέχη του τομέα Αδ. Γάκη, Αλεξ. Αρβανιτάκη και Γιώργο Κουμπαράκη, επισκέφθηκε τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και καταγραφής προβληματισμών με τους Κοινωνικούς Εταίρους.
Η συζήτηση με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθά και το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν εποικοδομητική και συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα τα οποία επηρεάζουν άμεσα τον πυλώνα της ελληνικής Οικονομίας, τον επιχειρηματικό κόσμο. Πιο συγκεκριμένα τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα όπως είναι η επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον καθορισμό κατώτατου μισθού, η μετενέργεια και η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων, τα προβλήματα των ανασφάλιστων βιοτεχνών στο ΟΑΕΕ, το μείζον ζήτημα των λουκέτων στις 230.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Με αφορμή τη συνάντηση ο Υπεύθυνος του Τομέα Βασίλης Οικονόμου δήλωσε:
Ήταν μία ενημέρωση από «πρώτο χέρι» για τα όσα γίνονται στον τομέα της πραγματικής οικονομίας. Δυστυχώς, η εικόνα είναι τραγική. Οικονομική ασφυξία, αδυναμία πληρωμών, έλλειψη ρευστότητας που στραγγαλίζει κάθε υγιή επιλογή. Κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση επιδεινώνεται. Η οικονομία επιβραδύνεται με τον κίνδυνο να βυθιστεί σε ύφεση. Ο χρόνος είναι εναντίον της χώρας μας. Η εμμονή της κυβέρνησης σε επικοινωνιακούς χειρισμούς και η απουσία ενιαίας φωνής προκαλούν τραγικές παρενέργειες στην αγορά. Ουδείς την ώρα που μιλάμε ασχολείται με τον ιδιωτικό τομέα, ουδείς ασχολείται με τους χιλιάδες ανέργους, με τα εκατοντάδες λουκέτα που πνίγουν την πραγματική οικονομία. Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η συμφωνία θα πρέπει να κλείσει άμεσα, χωρίς υφεσιακά μέτρα, τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω βύθιση της πραγματικής οικονομίας. Ο ιδιωτικός τομέας πονάει, ματώνει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ασχολείται με τη διόγκωση του δημόσιου τομέα και την ικανοποίηση της κομματικής της πελατείας. Οι μαθητευόμενοι μάγοι ας σταματήσουν τα πειράματα στις πλάτες των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης