Ενίσχυση 1,3 δισ. για την ύπαιθρο τον Δεκέμβριο - Τι θα γίνει με τη φορολογία των αγροτών

Αναρτήθηκαν τα προσωρινά δικαιώματα της βασικής ενίσχυσης ανά ΑΦΜ αγρότη, που σημαίνει ότι ξεκλείδωσαν οι πληρωμές και θα γίνουν στο σύνολό τους την Δευτέρα, ενημέρωσε την Βουλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Έτσι, θα αποδοθεί το 90% της βασικής ενίσχυσης, δηλαδή 1,1 δισ. ευρώ (το μισό της άμεσης ενίσχυσης). Στο ποσό αυτό, θα προστεθούν, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, τουλάχιστον 200 εκ., τα οποία ήταν οι εκκρεμότητες από το 2009 έως το 2014.
"Η ύπαιθρος θα ενισχυθεί με 1,3 δισ., που θα συμβάλλει στην οικονομική δραστηριότητά της", είπε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως:
- πρώτον, πρόκειται για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ (κάτι που σημαίνει την ύπαρξη νέων δεδομένων, τα οποία απαιτούν τον επαναπροσδιορισμό από την αρχή όλων των δικαιωμάτων, που αφορούν 720.000 δηλώσεις),
- δεύτερον σε πολλές χώρες της Ευρώπης δεν έχουν γίνει οι σχετικές πληρωμές
- τρίτον, τα ποσά της νέας ΚΑΠ, είναι τουλάχιστον κατά τις 10% μικρότερα
Η φορολογία των αγροτών


Σχετικώς με το φορολογικό των αγροτών, ο κ. Αποστόλου είπε πως θα επιμείνει στις διαπραγματεύσεις στην βασική φιλοσοφία να κατανεμηθούν δίκαια τα φορολογικά βάρη. Αυτό θα γίνει με στόχο να επωμιστούν το μεγαλύτερο μέρος οι μεγαλύτερες αγροτικού χαρακτήρα επιχειρήσεις, με οποιοδήποτε σενάριο ή με συνδυασμό σεναρίων και εναλλακτικών προτάσεων και αντίστοιχη ελάφρυνση των μικρομεσαίων γεωργικών εκμεταλλεύσεων, που το όποιο εισόδημά τους θα προκύπτει από την αμοιβή της πραγματικής οικογενειακής εργασίας τους κι όχι από κάποιο τεκμαρτό προσδιοριστέο επιχειρηματικό κέρδος.
Καταθέτοντας στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι αγρότες για το εισόδημα του 2013 πλήρωσαν συνολικά 411 εκ. ευρώ, για το εισόδημα του 2014 πλήρωσαν 186 εκ. ευρώ και για τα εισοδήματα του 2015 θα πληρώσουν του χρόνου περίπου 210 εκ. ευρώ, αφού τόσα προβλέπει ο φετινός προϋπολογισμός, ο αρμόδιος υπουργός κάλεσε «να σταματήσει η πολιτική υπερεκμετάλλευση του θέματος γιατί δεν βοηθάει τους αγρότες». Ακόμη και με συντελεστή 20% το 2017, οι αγρότες για τα εισοδήματα του 2016 δεν θα πληρώσουν σε καμία περίπτωση τα 411 εκ. που πλήρωσαν για το εισόδημα του 2013, είπε ο κ. Αποστόλου.

Οι καταλογισμοί και η ρύθμιση

Ο κ. Αποστόλου, αναφερόμενος στο ζήτημα των προστίμων που αντιμετωπίζει η χώρα 1,4 δισ., και καταλογισμών 1,1 δισ., επανέλαβε πως έχει γίνει ότι είναι δυνατόν, ωστόσο η ΕΕ επιμένει για πρόστιμα και ανακτήσεις από τους αγρότες επισημαίνοντας όμως ταυτοχρόνως την αδιαφορία των προηγούμενων κυβερνήσεων, που όξυνε την κατάσταση.
Ο αρμόδιος υπουργός, εξήγησε πως με την νομοθετική ρύθμιση, που αναγκάστηκε να φέρει η κυβέρνηση, προβλέπεται πως αν τελικά γίνουν κάποτε ανακτήσεις, θα εμπίπτουν - όχι στην αυστηρή και αναγκαστικού χαρακτήρα νομοθεσία, που προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος αλλά - στην ηπιότερη διαδικασία σε βάθος χρόνου, που θα την περιγράφει μια κοινή υπουργική απόφαση. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, επανέλαβε, πάντως, πως αν προκύψει η οποιαδήποτε απόφαση για ανακτήσεις από τον αγροτικό χώρο θα είναι συναπόφαση μέσα από τη Βουλή. Και πρόσθεσε «ας έρθουν τότε οι συνάδελφοι της ΝΔ για τα πακέτα Χατζηγάκη και Κοντού και οι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ για τα πακέτα Μωραϊτη για τους συνεταιρισμούς να ψηφίσουν μπροστά στο δίλημμα να αναζητηθούν ή να τα φορτωθεί ο φορολογούμενος;».http://permisospress.blogspot.gr/2015/12/13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης