Άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της η Θήβα


Την έναρξη της εορταστικής περιόδου σήμανε, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Θηβαίων με τη φωταγώγηση του  χριστουγεννιάτικου δέντρου της κεντρικής πλατείας της Θήβας.

Δεκάδες πολίτες, μικροί και μεγάλοι, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και τη βροχή, βρέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία για να διασκεδάσουν με τους “Αμπάρτζαλους”, την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου και τους KINGS, το αγαπημένο συγκρότημα της νεολαίας.

Η εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θηβαίων με το Δημοτικό Οργανισμό και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση, ξεκίνησε με εργαστήρια ζωγραφικής και κατασκευής γράμματος για τον Αϊ – Βασίλη,  παιχνίδια-διαγωνισμούς , μπαλονοκατασκευές και  facepaiting από τους Αμπάρτζαλους, στα τρία υπέροχα φωτισμένα ξύλινα σπιτάκια που τοποθετήθηκαν στην πλατεία.

Στο ένα μάλιστα βρισκόταν ο  Αϊ- Βασίλης, όπου τα παιδιά μπορούσαν να τον δουν, να του μιλήσουν και να πάρουν φεύγοντας το δωράκι τους.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου μαζί με το συγκρότημα KINGS και τα παιδιά του Δημοτικού Ωδείου, φωταγώγησε το δέντρο.

Ακολούθησαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τους μαθητές του Ωδείου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κας Νίκης Πανταζάτου και η εκδήλωση έκλεισε με τα αγαπημένα τραγούδια των KINGS, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση με χορηγούς το νέο ραδιοφωνικό σταθμό της Βοιωτίας YOLO 102,1 fm,  τα καταστήματα  Θέατρο, Vetro, Αθηναϊκό, Funky, Μotel, Plaza και το roomnews.gr.

Από την εκδήλωση δεν έλειπαν και οι εθελοντικές παρουσίες με κεράσματα από τον Σύλλογο Γυναικών “Ισμήνη”, τη Χ.Ε.Ν. Θήβας, τον Πολιτιστικό  Σύλλογο  Γυναικών “Διρκαίος Κύκνος” και το Κ.Α.Π.Η. Θήβας. Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι συμπληρώθηκε με προσφορές γλυκισμάτων και αναψυκτικών από ζαχαροπλαστεία,  αρτοποιεία και super market της περιοχής.

Παράλληλα με τη φωταγώγηση του δέντρου, διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κοινωνικό  Παντοπωλείο συγκέντρωση τροφίμων και στήθηκε το “Δέντρο της Αγάπης” με  προϊόντα μακράς διαρκείας.  Επίσης, στα πλαίσια της εν λόγω εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Θηβαίων παρέδωσε έπαινο  στον Σύλλογο Εργαζομένων της Εταιρείας Μόρνος Α.Ε.  για την προσφορά τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων, την ευαισθησία τους σε θέματα κοινωνικής μέριμνας και τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

http://permisospress.blogspot.gr/2015/12/blog-post_951.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης