Η "Μάνα Αγρότισα" κοσμεί το κέντρο της Αλιάρτου-Βίντεο,φωτο


Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου το μεσημέρι,έγιναν τα αποκαλυπτήρια της ξυλόγλυπτης δημιουργίας-αγάλματος του καλλιτέχνη Σπύρου Ντασιώτη.Το έργο αναπαριστά την Μάνα Αγρότισσα.

Η εκδήλωση έγινε στην είσοδο του Οργανισμού Κωπαίδος.Συνδιοργανωτές ήταν ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αλιάρτου και ο Σύλλογος «Το Κοινόν των Βοιωτών».
Μετά την εξαιρετική δημιουργία του «Το Πάρκο των Ψυχών»στην Πάρνηθα, ο Σπύρος Ντασιώτης φιλοτέχνησε την «Μάνα Αγρότισσα».Μία εμβληματική μορφή της αγροτικής ζωής,σύμβολο επιβίωσης και αγώνα,για την ευρύτερη περιοχή του Κωπαιδικού πεδίου.

Το άγαλμα είναι προϊόν τέχνης ενός δημιουργικού και ταλαντούχου καλλιτέχνη.Επίσης,είναι προϊόν του εθελοντισμού.Ο Σπύρος Ντασιώτης με αποκλειστικά δικά του μέσα, προσέφερε μία σπονδή,τα διαπιστευτήριά  ενός ευαίσθητου καλλιτέχνη,σε μία αρχετυπική μορφή.Την Μάνα Αγρότισσα.
Η συγκίνηση κατά τη διάρκεια της τελετής,ήταν φανερή στα πρόσωπα γυναικών που γέννησαν,ανάστησαν και μεγάλωσαν παιδιά μέσα από τον καθημερινό μόχθο και την εργασία τους στην γη της Κωπαίδος.
Η αθρόα προσέλευση των πολιτών στη τελετή των αποκαλυπτηρίων δικαίωσε τον Σπύρο Ντασιώτη και τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης.
Η Μάνα Αγρότισσα έχει πλέον τον χώρο της.Η παρουσία της στην είσοδο του Οργανισμού Κωπαίδος είναι ισχυρότατο σύμβολο μιας παραγωγικής δυναμικής που αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Κωπαίδος,η οποία δυναμική σήμερα μπορεί να λάβει μια νέα ώθηση με διεθνή ακτινοβολία.
Τον Ιούνιο του 2013 ο καθηγητής Ηλίας Μαριολάκος μίλησε στο Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου με θέμα: « Βοιωτία-Κωπαίδα.Όταν οι προϊστορικοί της κάτοικοι έθεταν τα θεμέλια του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού».


Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αλιάρτου
 Σύλλογος «Το Κοινόν των Βοιωτών»

   
http://permisospress.blogspot.gr/2015/11/blog-post_709.htmlΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης