Εγκαίνια με "αποκλεισμούς" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας

«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θήβα 13/ 6/ 2016

Μεγάλα γεγονότα ! !  Μικροί άνθρωποι ; ;
   
Το Μουσείο της Θήβας άνοιξε τις πύλες του και μαζί η πόλη, ο Δήμος της Θήβας, αλλά και η ευρύτερη περιοχή, απέκτησαν ένα στολίδι και συγχρόνως μια ισχυρή ευκαιρία πολιτισμικής αναβάθμισης και τουριστικής ανάπτυξης.
Παρότι σημειώθηκε σημαντική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου, οφείλουμε να απονείμουμε τα εύσημα διαχρονικά, τόσο στο Υπουργείο  Πολιτισμού, όσο και στους υπηρεσιακούς παράγοντες της τοπικής εφορίας αρχαιοτήτων για την αρτιότητα και την αρχαιολογική αξία του έργου.
Βεβαίως όλο αυτό το διάστημα της καθυστέρησης έλαμψαν δια της απουσίας τους, αυτοί που σήμερα προσπαθούν να αυτοπροβληθούν ως συντελεστές του έργου.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ο Δήμος Θηβαίων, εδώ και τρία χρόνια που αναμενόταν η έναρξη λειτουργίας, δεν έκανε τίποτα για τις απαραίτητες υποδομές υποστήριξης που πρέπει να διαθέτει η πόλη μας (χώροι στάθμευσης, σηματοδότηση κόμβων, διαμόρφωση εισόδων κ.α.), ασχολήθηκε όμως υπέρ του δέοντος με την τελετή των εγκαινίων και τις κάθε είδους φιέστες, αγνοώντας τα υπόλοιπα προβλήματα του Δήμου, απογοητεύοντας για άλλη μια φορά τους δημότες μας.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η όλη ενασχόληση έγινε για προσωπική προβολή και πολιτική εκμετάλλευση, αλλά τα γεγονότα δυστυχώς οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.
Πως αλλιώς να δικαιολογήσουμε το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος ασχολήθηκε «αποκλειστικά» τον τελευταίο μήνα τόσο με την διοργάνωση της τελετής των εγκαινίων, όσο και με την διάθεση των προσκλήσεων στους “κατ’ ευφημισμό επισήμους”, αποκλείοντας όχι μόνο την αντιπολίτευση, αλλά και πολλούς συνεργάτες του, προκρίνοντας προσωπικούς φίλους και συγγενείς.
Η έκφραση του Karl Kraus που χρησιμοποίησε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, στο λιτό πράγματι λόγο του στην τελετή των εγκαινίων,
“όταν ο ήλιος του πολιτισμού είναι χαμηλά στον ορίζοντα, ακόμα και οι νάνοι ρίχνουν μεγάλες σκιές”
ταιριάζει απόλυτα με την περίπτωση όλων αυτών που σπεύδουν να καρπωθούν πολιτικά το γεγονός.
    Βεβαίως όλα αυτά είναι πολύ μικρά μπροστά στο τεράστιο γεγονός της λειτουργίας του Μουσείου μας, που μας γεμίζει υπερηφάνεια, χαρά  και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο. Απλά τα σημειώνουμε έτσι ώστε να καταλάβουν κάποιοι, ότι η “σκιά τους” συνεχώς κονταίνει γιατί ο ήλιος του πολιτισμού ανεβαίνει πλέον ψηλά ! ! !

Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης » http://permisospress.blogspot.gr/2016/06/blog-post_299.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης