Το ΠΑΜΕ Θήβας για το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θήβας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ 30ης ΜΑΪΟΥ

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της 30ης Μαΐου 2016 η πλειοψηφούσα παράταξη της ΣΑΕΚΕ (πρώην ΠΑΣΚΕ) σε απόλυτη συμφωνία με την ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και τη ΔΑΚΕ (ΝΔ) δρομολόγησαν 4 μήνες νωρίτερα το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θήβας.

Επικαλέστηκαν πως «...μέσα στο καλοκαίρι, αρχές φθινοπώρου θα υπάρχουν δυσμενείς εξελίξεις για τους εργαζομένους και για να αντμετωπιστεί αυτή η κατάσταση χρειάζεται μία Διοίκηση με 3ετή θητεία και όχι 4μηνη...»!!! Οι ισχυρισμοί τους είναι υποκριτικοί.

Θέτουμε προς σκέψη σε όλους τους εργαζόμενους τα εξής ζητήματα:

Η πλειοψηφία του Ε.Κ.Θ. το καλοκαίρι του 2015 που ψηφιζόταν το 3ο Μνημόνιο από ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ δεν κάλεσε σε καμία κινητοποίηση, δεν έκανε καμία προσπάθεια οργάνωσης απέναντι στη αντεργατική λαίλαπα.

Η πλειοψηφία του Ε.Κ.Θ. το ίδιο έπραξε στη πρόσφατη 48ωρη Απεργία, όταν ψηφιζόταν ο νόμος «λαιμητόμος» για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό.

Οι πραγματικοί λόγοι πίσω από την απόφαση αυτή έχουν να κάνουν μόνο για τη διατήρηση των υπέρ τους συσχετισμών και για τις καρέκλες τους.

Η θέση της Δ.Α.Σ. ήταν πως δε συντρέχει κανένας λόγος για να επισπευτεί το Συνέδριο του ΕΚΘ και προτείναμε να οριστεί στο τέλος της θητείας της τωρινής Διοίκησης (τέλος Οκτώβρη) όπως ορίζει το καταστατικό και προκειμένου να καταγραφεί ο πραγματικός συσχετισμός και η θέληση των εργαζομένων δεδομένου ότι μια σειρά σωματεία έχουν προγραμματίσει εκλογές για αυτήν την περίοδο.

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή που κατανοεί το ρόλο του, στα σωματεία που κατανοούν ττην ύπαρξή τους ως φορείς οργάνωσης και αντίστασης καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις αυτές που αποδεικνύουν για άλλη μία φορά πως ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός (παλιός και νέος) χρησιμοποιούν το ΕΚΘ ως μέσο για τη συνδιαλλαγή τους με την εργοδοσία και το κράτος.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ Ε.Κ.Θ.http://permisospress.blogspot.gr/2016/06/blog-post_15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης