ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αγωνία και η ανησυχία του Ι.Σ. Θήβας είναι διαρκής σε σχέση με προβλήματα και δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στο Γ.Ν. Θηβών εδώ και πολλά χρόνια.

Η υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό είναι δεδομένη ,γνωστή και λόγω οικονομικών συνθηκών θεωρείται δύσκολο να μεταβληθεί.

Όμως είναι απαράδεκτο, να σχεδιάζεται, να εγκρίνεται και να εφαρμόζεται

τέτοιο πρόγραμμα εφημεριών. Αυτό το έχουμε επισημάνει από το 2013,παρ΄όλα αυτά

μέχρι και σήμερα μετά από 3 χρόνια εξακολουθεί να συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Κατά τις αργίες του φετινού Πάσχα (από Μ. Παρασκευή έως και Τρίτη –Πρωτομαγιά) ουδείς ορθοπεδικός και αναισθησιολόγος, εφημέρευε, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να εξυπηρετηθεί κανένα σοβαρό χειρουργικό περιστατικό, ενώ την 30η Μαΐου, (ημέρα Δευτέρα) εφημέρευαν και οι δύο ορθοπεδικοί. Επίσης την 14η και 15η Μαΐου εφημέρευε στο Παθολογικό Τμήμα μόνο μία ειδικευομένη ιατρός και δεν εφημέρευε ούτε Γενικός Ιατρός, ούτε ειδικευμένος Παθολόγος.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό, ότι οι πολίτες θα πρέπει να

γνωρίζουν ότι τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, η εφημέρευση δεν είναι επαρκής.

Το πλέον παράδοξο και χωρίς προηγούμενο σε όλη τη χώρα, αφορά τον προγραμματισμό των εφημεριών των δύο Νοσοκομείων (Λιβαδειάς και Θήβας), δηλ.

το πρώτο 15ημερο κάθε μήνα να εφημερεύει το Γ.Ν. Λιβαδειάς και το δεύτερο 15ημερο

το Γ.Ν. Θήβας αντί της επικρατούσας και αποδεκτής εφημέρευσης μέρα παρά μέρα.

Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) έχει ενημερωθεί πολλές φορές από τον Σύλλογό μας για τα τεκταινόμενα, αλλά όπως λέει και

η σοφή παροιμία: «στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα».

Ελπίζουμε η έλευση της νέας Διοικητού των Διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Λιβαδειάς-Θήβας την οποία καλωσορίζουμε, ανάμεσα στα άλλα που καλείται να επιλύσει, να δώσει ένα τέλος σ΄αυτή την απαράδεκτη για το Γ.Ν. Θηβών εικόνα.

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας

Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Φιλιώ Πρωτόπαπα Λουκάς Ανανίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης