Mεγάλη φωτιά στο Σαράντι-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε στις 6:30 το πρωί σε δασική έκταση στο Σαράντι Βοιωτίας,σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress. η φωτιά εκδηλώθηκε σε περιοχή κοντά στο κανάλι του Μόρνου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η φωτιά πήρε πολύ γρήγορα μεγάλες διαστάσεις απο τους ισχυρούς ανέμους,καίγοντας αγροτικές και δασικές εκτάσεις, ενώ την πορεία της πυρκαγιάς προς  τον οικισμό ανέκοψε η δράση του ελικοπτέρου  και απετράπησαν τα χειρότερα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 20  οχήματα απο όμορες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής με 40 πυροσβέστες πεζοπόρο τμήμα,  ένα ελικόπτερο
και υδροφόρες απο την Πολιτική Προστασία της Π.Ε.Βοιωτίας και τον Δήμο Θηβαίων.
Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι.
Η φωτιά  έχει τεθεί υπο πλήρη  έλεγχο.
 Άμεση παρέμβαση της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στη πυρκαγιά  που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση κοντά στο Σαράντι Βοιωτίας

Άμεση ήταν η συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί σε δασική έκταση κοντά στο Σαράντι στην περιοχή που περνά το κανάλι του Μόρνου.

Πιο συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας συμμετείχε με προσωπικό ενώ διέθεσε πέντε οχήματα ταχείας πυρόσβεσης και δύο υδροφόρες που παρέμειναν στην περιοχή για την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπύρωσης δεδομένου ότι οι άνεμοι που έπνεαν ήταν ισχυροί.

«Η Πολιτική Προστασία ανταποκρίθηκε άμεσα σύμφωνα με τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας παρείχε ότι της ζητήθηκε», τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά από το σημείο της φωτιάς όπου βρέθηκε σήμερα το πρωί.
 
Δήλωση Παπαθωμά στο Permissospress για τη φωτιά στο ΣαράντιΠερισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης