Επτά "Μούσες" τραγούδησαν για το Μουσείο της Θήβας-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Μετά την τελετή των εγκαινίων(Δείτε ΕΔΩ τα εγκαίνια του Μουσείου), το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών άνοιξε τις πύλες του για όλο τον κόσμο, που πλημμύρισε τον αύλειο χώρο του, προκειμένου να παρακολουθήσει τη μουσική εκδήλωση.
 Την μοναδική αυτή βραδιά, έκλεισαν με τον πιο γλυκό κι αυθεντικό τρόπο σε έναν από τους σημαντικότερους και ιστορικότερους  Ελληνικούς χώρους,7 γυναίκες που έχουν σημαδέψει την ελληνική μουσική όλα αυτά τα χρόνια.
 Η Χάρις Αλεξίου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Δήμητρα Γαλάνη, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Ανδριάννα Μπάμπαλη και η Μάρθα Φριτζήλα, τραγούδησαν αγαπημένες τους επιτυχίες κάτω από τον Θηβαϊκό ουρανό και με φόντο το φωταγωγημένο μουσείο της Θήβας, δίνοντας τον δικό τους μήνυμα για την ιστορία του τόπου αλλά και την σημασία του πολιτισμού μας σήμερα. Στο πιάνο ήταν ο Αχιλλέας Γουάστωρ και στο ακορντεόν ο Παναγιώτης Τσεβάς.

Οι σπουδαίες καλλιτέχνιδες του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού μάγεψαν το κοινό που τις χειροκρότησε θερμά και τις ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους σ' αυτή τη μεγάλη γιορτή πολιτισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μουσική εκδήλωση ήταν μία ιδέα που υλοποιήθηκε από τη Θηβαία Χάρις Αλεξίου, η οποία συγκινημένη μίλησε στους παρευρισκόμενους για τη σπουδαιότητα αυτού του Μουσείου, που τόσα χρόνια περίμενε η Θήβα, η Ελλάδα και όλος ο κόσμος.
Ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων διοργανώνουν από 8 έως 29 Ιουνίου 2016 ένα φεστιβάλ με ποικίλες εκδηλώσεις, στο πλαίσιο εορτασμού των εγκαινίων του Μουσείου. Το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.thiva.gr καθώς επίσης η τελετή των εγκαινίων του Μουσείου, η οποία προβλήθηκε σε απ' ευθείας μετάδοση μέσω των ιστοσελίδων της Περιφέρειας και του Δήμου καθώς και σε γιγαντοοθόνες σε πλατείες της πόλης.
 
 Πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης