Ιατρικός Σύλλογος Θήβας. δέκα (10) εισαγόμενα κρούσματα ελονοσίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μένοντας πιστοί στην υποχρέωσή μας για υπεύθυνη και διαρκή ενημέρωση των πολιτών σε θέματα δημόσιας υγείας και σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωσή μας από το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Γεν. Διεύθυνση δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Aρ.πρωτ.153/132996/31.8.16), μέχρι σήμερα 31 Αυγούστου, έχουν καταγραφεί στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας δέκα (10) εισαγόμενα κρούσματα ελονοσίας σε αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες που ενδημεί η νόσος.
Ειδικότερα έχουν εντοπιστεί:

1) Βοιωτία επτά (7) κρούσματα: δύο (2) στο Λεοντάρι, ένα (1)στο Μουρίκι, δύο (2)στα Οινόφυτα, ένα (1) στο Νεοχωράκι και ένα (1)στην Καλλιθέα.

2) Εύβοια δυο (2)κρούσματα στους Καθενούς

3) Φθιώτιδα ένα(1) κρούσμα στην Τιθορέα.

Η ελονοσία δε μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά μπορεί να μεταδοθεί από κουνούπι- φορέα προς τον άνθρωπο.

Λόγω της εύκολης μετάδοσης της ελονοσίας από συγκεκριμένα είδη κουνουπιών (κουνούπια του γένους Anopheles )οφείλουμε να συστήσουμε προς τους επισκέπτες και ασθενείς του Νοσοκομείου απαραιτήτως να εφοδιάζονται με εντομοαπωθητικές αλοιφές ή σπρέι κατά την παραμονή τους στο Νοσοκομείο.

Δυστυχώς παρατηρούμε ότι, παρ’ όλο που από το Μάρτιο έχουμε απευθυνθεί με επιστολές και ανακοινώσεις στους αρμόδιους φορείς, υπάρχουν ακόμη χώροι, όπως το Νοσοκομείο, στους οποίους δεν έχει δοθεί η πρέπουσα σημασία.

Θα πρέπει το Νοσοκομείο, έστω και τώρα να φροντίσει να απολυμανθούν οι χώροι εντός και εκτός του Νοσοκομείου, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των εντόμων, τα οποία εν δυνάμει είναι επικίνδυνα.

Ειδικά τώρα, μετά την επικείμενη έλευση των προσφύγων στην πόλη μας, είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι φορείς υγείας και πρωτίστως το Γ.Ν. Θήβας.

Τονίζουμε ότι δεν πρέπει να καταλάβει πανικός τους πολίτες διότι δεν θα υπάρξει κανένας κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου, εφόσον τηρηθούν οι απλοί κανόνες προστασίας από τον καθέναν μας.

Η 5η Υ.ΠΕ Θεσσαλίας &Στ. Ελλάδος ενώ θα έπρεπε να είναι αρωγός και πρωτοστάτης στις προσπάθειες ενίσχυσης των δομών υγείας του Νοσοκομείου μας ,απαξιώνει και υποβαθμίζει το Γ.Ν. Θήβας με την άκαιρη και άσκοπη μετακίνηση ενός παθολόγου από την Θήβα στην Λιβαδειά και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε , έχει αποφασίσει την μετακίνηση του ασθενοφόρου στο Κ.Υ.Σχηματαρίου ενώ αυτό καλύπτει τις διακομιδές ασθενών, των εργαστηριακών εξετάσεων και την μεταφορά μονάδων αίματος από και προς το Γ.Ν. Θήβας.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί.

Τέλος με την ευκαιρία ευχόμαστε στο νέο Αναπληρωτή Διοικητή, συμπατριώτη μας, κ. Αντώνιο Αγάτσα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που πρόκειται να αναλάβει και του δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια εξυγίανσης και ενίσχυσης του Νοσοκομείου.

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας

Η Πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας

Φιλιώ Πρωτόπαπα Λουκάς Ανανίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης