ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Ευχές για καλή σχολική χρονιά από το Δήμαρχο Θηβαίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχές για καλή σχολική χρονιά από το Δήμαρχο Θηβαίων

Δίπλα στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ήταν και φέτος ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, δίνοντας το παρόν στις τελετές Αγιασμού των σχολείων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Συγκεκριμένα παραβρέθηκε στα Δημοτικά Σχολεία 2ο, 6ο, 7ο & 8ο , στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο και το 4ο Γυμνάσιο Θήβας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Χ. Μελετίου. Τους Αγιασμούς στο 2ο Δ.Σ. και το 4ο Γυμνάσιο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος.
Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκαν στους Αγιασμούς των υπολοίπων σχολικών μονάδων του Δήμου, δείχνοντας έμπρακτα την προτεραιότητα του Δήμου στα θέματα παιδείας.
Ειδικότερα, ο Αντιδήμαρχος κ. Α. Χατζησταμάτης παραβρέθηκε στον Αγιασμό του 3ου Δημ.Σχ., ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Θηβαίων κ. Αθ. Κοκοντίνης στο 4ο Δημ.Σχ. και το 3ο Γυμν-Λύκειο Θήβας ενώ στον Αγιασμό του 1ου Γ-Λ Θήβας παραβρέθηκε επίσης η Δημ. Σύμβουλος κ. Ιουλία Κοντού.
Στα σχολεία της Δ.Ε. Βαγίων παραβρέθηκαν οι κ.κ. Π. Τσαραμπάρης- Αντιδήμαρχος Βαγίων, Σ. Δρένιος -Δημ. Σύμβουλος και Β. Παπαλουκάς -Πρόεδρος Δ.Κ. Βαγίων.


Στα σχολεία της Δ.Ε. Πλαταιών :
Οι κ.κ. Γ. Μητσάκης- Αντιδήμαρχος Πλαταιών, Β. Κατσάρας-Δημ. Σύμβουλος, Π. Ζερικιώτης -Πρόεδρος της Τ.Κ. Καπαρελλίου, Κ. Κυβέρης- Τοπ. Σύμβουλος Καπαρελλίου παραβρέθηκαν στο Δημ. Σχ. , Νηπιαγωγείο και Γυμνάσιο Καπαρελλίου.
Στο Δημοτικό Λεύκτρων ο Πρόεδρος Τ.Κ. Λεύκτρων κ. Χ. Τσαραμπάρης και στο Δημ. Σχ. Πλαταιών ο Πρόεδρος Τ.Κ. Πλαταιών κ. Αλ. Φίλης.
Στα σχολεία της Δ.Ε. Θίσβης : ο Πρόεδρος Τ.Κ. Δομβραίνας κ. Γ. Κιούση στο Δημ. Σχ. και Γυμνάσιο Δομβραίνας, ο Αντιδήμαρχος Θίσβης κ. Γ. Σκαλής και ο Πρόεδρος Τ.Κ. Ξηρονομής κ. Στ. Κεφαλάς. στο Δημ Σχ. Ξηρονομής. 

Ο κ. Δήμαρχος απευθυνόμενος προς εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς στους χαιρετισμούς του τόνισε ότι ο Δήμος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά τους και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα σχολεία να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα. Δήλωσε επίσης ότι προτεραιότητα έχουν τα θέματα θέρμανσης, υγιεινής και ασφάλειας.

Κλείνοντας, ζήτησε από τους μαθητές να είναι επικεντρωμένοι στα μαθήματά τους, να σέβονται και να ακούν τους εκπαιδευτικούς τους, ώστε να να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες, με δυνατό χαρακτήρα και ικανοί να αντεπεξέλθουν σε κάθε δυσκολία, προσφέροντας πρόοδο και ανάπτυξη στον τόπο.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ : http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2016/09/blog-post_12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411
Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης